Met een overtuigende 4-2 overwinning tegen een verzwakt Brasschaat 1 hebben onze poulains zich weggewerkt van de laatste plaats. De laatste ronde zal beslissen of we in eerste afdeling blijven of niet; hoe dan ook hebben we ons lot in eigen handen.
Daniël (1) kwam met een klein voordeeltje uit de opening en deed vervolgens waar hij zo goed in is: het voordeel vasthouden en langzaam maar zeker vergroten. Zwart verdedigde zich met man en macht, maar moest zich in het paardeneindspel uiteindelijk gewonnen geven. Nikolaas (2) koos voor een scherpe verdediging waarin hij zijn zwarte fianchettoloper ruilde om wit een dubbelpion aan te smeren. Daarna koost hij echter niet de beste voortzetting. De partij werd op het scherp van de snee gespeeld. Zwart won een pion en een kwaliteit, maar wit zette zowat van alle kanten een sterke koningsaanval op, die uiteindelijk doorsloeg. Jan (3) kreeg al vroeg een remisevoorstel in een gesloten Franse stelling, maar ging daar niet op in en zocht naar initiatief. Dat kwam er wel, maar zijn plan was te traag om zwart te verontrusten. Ook in het paardeneindspel zat er niets in. Remise dan toch maar. Dries (4) kreeg een openingsvoordeel cadeau en mocht het centrum beheersen en vervolgens de witte koningsstelling insnoeren. Wit kreeg wel een vrijpion op de zesde rij, maar die bleek niet houdbaar. Mooie winstpartij! Invaller Quinten (5) was duidelijk niet gekomen om zich in te graven. Met een koning in het midden leek hij zijn hand te overspelen, maar zwart vond geen plan om daarvan te profiteren. Wit plaatste zijn zware stukken op de koningsvleugel en maakte het tactisch af. Een fraaie aanvalspartij. Jan (6) hing de bordjes snel gelijk tegen het Londensysteem van zijn tegenstander, maar als wit in zo’n systeem niets doet, is winnen moeilijk. Even zag het ernaar uit dat zwart via de vrije a-lijn op winst zou kunnen spelen, maar dat was een illusie. Remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *