Een toevallige kalendergrap plaatste ons vandaag in Brasschaat opnieuw tegen een ploeg waarvan je moet aannemen dat ze je competitief gaan bezig houden om uiteindelijk al of niet te degraderen. Vorige week wonnen we thuis met 2.5-1.5, en vandaag deden we dat netjes over, nee sterker nog raasden we over de vijandelijke linies. Staan we nu aan kop misschien ? Hoe dan ook, we kregen het niet cadeau, en we moesten vechten tot de laatste snik : om kwart na zes speelden nog alleen onze bordjes 2-3 en 4 in een overigens al lege zaal (Brasschaat heeft 9 ploegen geloof ik). Een half uur voordien had Jeroen al gewonnen, die is goed bezig, won dinsdag in de club en nu hier dat gaat lekker vooral omdat dit opnieuw gebeurde via zijn overbekende zwarte Pirc verdediging. Op 4 overklaste Herman met wit netjes de bekende schaakster Hilde Berghs, die onnodig een kwaliteit had ingeboet, maar zoals dat gaat nog lang weerstand bood. Datzelfde refrein zat in mijn eigen partij, een zwarte Caro-Kann waarbij geen enkele rokade gebeurde, tot op zet 20.0-0-0 Een partij die zich alleen maar bezig hield met taktiek en al de rest over boord gooide, precies zoals ik het graag heb. Wit had ondertussen een g7 pion gepikt, maar toen ging ik zwaar stormen op de witte koningsvleugel.(dat is in feite de verkeerde damevleugel) (Ik bedoel dus Kb1 en toestanden) En met succes. 65 zetten duurde de partij alles bijeen, maar ik had desnoods tot zet 105 voort gespeeld om het verschrikkelijke eindspel K+D tg K+T te winnen. Niet gemakkelijk !
Net op dat ogenblik won Patrik zijn partij, na lang labeur en verdienstelijk zwoegen, zonder in een voorbeeldige leuke partij zijn noorden te verliezen.
Nog even voor alle duidelijkheid : Brasschaat 6 – Skog 2 0-4 Nul vier we hadden aan de medewerkers van Brasschaat verteld dat we dit niet gingen uitbazuinen, uit respect voor de club, maar de verleiding is te groot.

Waar streven we naar ? Promotie ? Naar 3e nationale, en onze 1 naar 2e nationale ? Gun onze voorzitter zijn rechtmatige slaap aub ! Volgende keer moeten (mogen) we aantreden tegen Leuven. Daarna zal JT misschien, of hopelijk ? terug beter slapen. Anderzijds : we zijn goed bezig, waarom kunnen we er niet een enkel vervolgje aan breien ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *