Vier weken rust, en dan ineens naar de leider. Zijn die denkspieren wel in orde ? Omdat wij 2e stonden was dat officieel een topmatch. Niets was minder waar, en we wisten het op voorhand, deze ploeg van Kapelle-op-den Bos was een flink pak te sterk maar de einduitslag hoefde nu ook niet. Die kwam er mede dank zij een kolossale openingsblunder van ons bordje 3 (zoek het maar op, wie dit was), die eens graag wilde winnen zeker met een stuk minder ? Even later boog aan bord 2 Benny Provoost het hoofd. Hij was ingevallen voor de verhinderde basisspeler Viaene, en ik was uitermate blij en opgelucht dat ik zondagochtend nog iemand bereid vond om later die dag in Kapelle of all places in te vallen. Bedankt Benny, maar tegen de macht van een Bert Van Ael (ex Deurne speler) 1911 elo was geen kruid gewassen. Twee partijen vlug gedaan, twee partijen véél later gedaan. Op zijn vertrouwde stekje 4 speelde Herman een behoorlijke partij met zijn torens op de g-lijn, en een paard dat stond te herkauwen in plaats van mee te vechten. Een paardeneindspel met 6 pionnen elk werd zijn deel, de vijandige koning stond beter en foetsie, 3-0. Bleef Jeroen over op 1, de man die goed bezig is dit seizoen. Het was veruit de boeiendste en dynamische partij van de namiddag. Jeroen met zwart zette een Aljechin op, die hem veel genoegen en kansen bood. Hij verloor, tegen Birger Schrevens 2019 elo, maar we zijn er in de postmortem niet uitgeraakt, misschien vindt de machine toch wel een blijvend voordeel voor ons topbord.

Hoe dan ook, het was niet tegen deze ploeg dat we de broodnodige punten dienden te behalen.
Maar verliezen met 4-0 daar huiver ik van, vooral als ik mee aan de kar heb getrokken om die abominabele uitslag te behalen.

Volgende keer beter, alhoewel dat heel problematisch lijkt : thuis op 1 december tegen Woluwe 1, de enige ploeg in de afdeling die Kapelle het leven nog een beetje (veel ? ik heb de uitslagen van vandaag nog niet bekeken) zuur kan maken, misschien doen we er goed aan om eerlijkheidshalve 0-4 tegen Woluwe te verliezen ? (Je voelt de rancune …. gaat dit verslagje nu ook nog naar de omkopingscommissie van de kbsb ?)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *