Het ELO-verschil tussen Temse 2 en SKOG bedroeg gemiddeld amper 13 punten (in ons nadeel), de match kon dus in principe alle kanten op. Maar de schaakgoden waren duidelijk met ons. Op geen enkel bord kwam een Skogger in de problemen en met twee zeges en vier remises werd het een mooie overwinning. Merkwaardig was wel een gsm-incident dat zowat de hele namiddag duurde en die leidde tot de hamvraag: kan een gsm die volgens de eigenaar af staat toch een keer of zeven geluidssignalen geven? Men denk er maar eens over na…
Jan (bord 1) moest een Koningsindiër in de voorhand bekampen, een verhaal van activiteit op beide vleugels. Waarschijnlijk werd het evenwicht nooit verbroken, ook niet toen zwart zijn dame voor twee torens gaf in een stelling met nog heel wat pionnen en lichte stukken op het bord. Remise dus. En ook achteraf vonden beide spelers niets doorslaggevends voor wit of zwart. Intussen hadden Bart (die met een pijnlijke rug sukkelt), Dries (die zijn tegenstander wel een dubbelpion had opgesolferd maar moeilijk tot een goed plan kon komen) en Tobias (in een wat betere maar ook niet zo duidelijk stelling) eveneens een half punt binnengerijfd. Pascal, met wit, gaf met plezier een pion aan zijn tegenstander om hem van de rokade te houden. Daardoor kreeg zwart zijn toren op h8 niet geactiveerd, terwijl wit stelselmatig de druk opvoerde op de onveilige zwarte koning. Jammer genoeg zag uw verslaggever de beslissende mokerslag niet, maar de winst was in elk geval zeker. Ten slotte won ook Patrik zijn partij, na de hele tijd overwegend te hebben gestaan. Toen hij in een eindspel van elk P+4 pionnen een pion won en zo een gedekte vrijpion overhield in een veel actievere stelling, gaf zijn tegenstander op. Mooie zege voor onze ploeg!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *