Zeggen dat Elo-punten niet alles zeggen, is een open deur intrappen, maar SKOG 1 zal het alvast nog meer beamen. TSM 2 startte met een gemiddelde achterstand van 50 punten de match tegen onze eerste ploeg, maar ze haalde wel de volle buit binnen. Het werd 2-4, nadat we evenwel met 0-2 voor waren gekomen. Het kan verkeren.
Jan (1) gooide in de opening twee varianten door elkaar, waardoor hij een tempo achter kwam. Daar profiteerde wit optimaal van. Hij bracht een paard op een belangrijk veld, waarop zwart niet anders kon dan er zijn goede loper voor geven. Wit voerde de druk op en begaf niet onder de tactische grappen die ontstonden toen zwart de stelling open gooide. 1-0. Ook Michel (2) botste op een tegenstander die de opening goed beheerste. Hij zag zich gedwongen zijn goede loper tegen zijn eigen pionnen te laten aankijken en kwam passief te staan. Zwart nam over, rukte met twee pionnen op in het centrum en gaf wit geen enkele kans meer: 1-0.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *