Zeggen dat Elo-punten niet alles zeggen, is een open deur intrappen, maar SKOG 1 zal het alvast nog meer beamen. TSM 2 startte met een gemiddelde achterstand van 50 punten de match tegen onze eerste ploeg, maar ze haalde wel de volle buit binnen. Het werd 2-4, nadat we evenwel met 0-2 voor waren gekomen. Het kan verkeren.
Jan (1) gooide in de opening twee varianten door elkaar, waardoor hij een tempo achter kwam. Daar profiteerde wit optimaal van. Hij bracht een paard op een belangrijk veld, waarop zwart niet anders kon dan er zijn goede loper voor geven. Wit voerde de druk op en begaf niet onder de tactische grappen die ontstonden toen zwart de stelling open gooide. 1-0. Ook Michel (2) botste op een tegenstander die de opening goed beheerste. Hij zag zich gedwongen zijn goede loper tegen zijn eigen pionnen te laten aankijken en kwam passief te staan. Zwart nam over, rukte met twee pionnen op in het centrum en gaf wit geen enkele kans meer: 1-0. Nikolaas (3) kreeg al vroeg in de partij een pionnenstorm te verduren, maar zag snel dat daar niet echt een duidelijk plan achter zat. Een voor een snoepte hij de pionnen weg tot wit het voor bekeken hield: 0-1. Ook Bart (4) moest een vroege aanval counteren. Hij zag heel goed dat die aanval niet zou doorslaan, waarna hij met een centraal paard op materiaalroof ging. Dat begon met kwaliteitswinst en eindigde met een vol stuk voor. Zwart zag dat zijn aanval niet zou doorslaan en gaf op: 0-1. Pascal (5) sloeg net als Jan twee varianten van de opening door elkaar, waardoor zijn stelling nog enkel met behangerslijm aaneenhing en zijn koning volop in de tocht stond. Ondanks sterk verweer was de nederlaag niet af te wenden: 1-0. Daarmee rustte alle hoop op Patrik (6), die als laatste bezig was. Al vroeg in de partij moest hij oprukken met zijn koning, maar wit kon daar niet van profiteren. Er kwam een eindspel van toren en paard vs. toren en loper op het bord, waarbij beide spelers een vrijpion wisten te creëren. De omstaanders dachten dat wit daar sneller meer kon oprukken dan zwart, en later in de partij zou dat minstens tot remise hebben geleid, maar ondanks tijdvoordeel ging wit in de fout en verloor alsnog. Hoe dan ook, het was duidelijk ons dagje niet.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *