Deze ronde had bij ons in skog 2 een voorgeschiedenis. Omdat een van onze basisspelers voor de rest van het seizoen veiligheidshalve wegens gezondheidsredenen niet meer zou opgesteld worden, werd de voorbije week een beurtrol gemaakt met diverse reservespelers.
Vandaag trad op die manier Quinten aan, op bord 2, uit tegen en in St Lambrechts Woluwe, Brussel, in een der lokaaltjes van de franstalige Université Catholique de Louvain, te Brussel, campus waarvan ik het bestaan zelfs niet wist want denkende dat de UCL zich destijds alleen in het Waals Brabantse Waver had teruggetrokken, nee dus. Ik bevond mij toen 1962/1963 ik zal niet zeggen midden in maar eerder in de periferie van het Leuvense straatgewoel, vandaar een vage herinneringsschets. Vandaag was alles veel vreedzamer, wij zijn zelden ooit zo vriendelijk en voorkomend ontvangen en bejegend als door de mensen van Woluwe die met hun hele bestuur ons verwelkoomden met een handshake en het hardop vernoemen van hun naam en functie in het bestuur. Aan elk van onze borden stonden 2 flesjes spa ter beschikking, de koffieketel was ook al gratis, inclusief melk, suiker en speculoosjes.
Ik herinner me dat ik aan het begin van het seizoen rond ronde 1 of 2 vermeldde dat ik slechts een ploeg zag die Kapelle/Bos kon dwarsbomen, zijnde Woluwe. Sindsdien was het niet goed genoeg gegaan met hun uitslagen, en stonden ze met al hun elo-overwicht na 2 nederlagen slechts 6e. Wij 4e !
Wat scheelt er aan hun scorend vermogen ? Veel, ze scoorden niets tegen onze eerste drie borden, enkel op bord 4 zat er een Amerikaan met een short (u weet wel dat kledingstuk dat stopt rond de knie) die in deze barre koude omstandigheden waarschijnlijk vanuit Denver of Wyoming naar de UCL was overgewaaid en en passant Herman overtroefde. Herman is in het CL niet gewend te verliezen, maar vandaag moest hij zijn meerdere erkennen zonder al te veel tegenkansen. Ik zat naast hem en moet hem gratis adviseren buitenshuis even efficiënt op te treden als in de eigen club.
Jeroen had weeral een plusremise, hij drukte met zwart bordje 1 gewoon in de verdediging, maar geraakte er niet doorheen.
Ik was laatste bezig, na 17h00. Het was een BROL opening geweest. Tientallen jaren openingstheorie bekijken en dan in een brol opening belanden met 25′ na 5 zetten. En moest dus nu plotseling winnen om de ploeg te laten gelijkspelen. Dat lukte me niet. Initiatief genoeg, na de opening. 1.c4 e6 2.Pc3 c5 e4 begin er maar aan, je kan alle richtingen uit, ik koos voor 3..,Pe7 ik vraag me nog af of het correct is, ik vrees van niet.
Volgende keer interclub op 19 januari thuis tegen ChessLooks Lier 2, een burenmoord. Wie speelt er tegen Luc Pattyn ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *