Skog2 en DTLeuven3 (niet dorstige toren maar dolle toren)stonden samen op de 8e plaats, na 8 ronden. Toch verliezen wij hier vandaag met 3.5/0.5 hoe is zo iets mogelijk ?
Er zijn een paar verklaringen beschikbaar. Tot en met ronde 3 of 4 speelde Jan Viaene nog mee, en dat was een stevig blok. Door het ineenschuiven van een beurtrol bij de reservespelers, speelde ik te dikwijls op bord 2 en met zwart. Vanaf ronde 4 tot en met 8 speelde ik 5 keer na elkaar met zwart, dan wordt het moeilijk. Vandaag had ik nog eens wit, tegen een jeugdspeler met 100 punten meer. Guess what happened. Een lange partij, verdedigen vanaf zet 5 (met wit !) De jongen, Paes, gaat m.i. een goede toekomst tegemoet. Dit was een Engelse opening met een vlugge dxc en dan met a6, b5 en Lb7 redelijk komen staan, met zwart.
Even later gaf Herman op. Hij bestond het om met zwart zijn pionnen te plaatsen op h5, g4, f4 en e5 en als je het mij vraagt was dit een aanzet tot een koningsaanval vanuit een koningsndische verdediging, maar wit was niet onder de indruk, en zwart verloor een stuk. 2-0 Jeroen tegen zijn gewoonte in, verloor ergens onderweg ook al in een koningsindiër een pion en zag hem nooit meer terug. 3-0. Patrick tenslotte redde de meubelen met een remise na pluspion, en de eer, als reservespeler moet je ’t maar doen.

Deze uitslag is een kleine ramp voor skog 2.
Er is minstens alarm oranje nodig in de club.

Even afwachten wat de overige ploegen in onze reeks gescoord hebben, of niet, paniek behouden we voorlopig nog even voor voor het Corona virus.

Aan de Leffe na de partijen mankeerde gelukkig niets.

Carlo

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *