Dat je in de Interclub niet ongestraft herhaaldelijk zonder je sterkste ploeg aantreedt, dat ondervinden SKOG 1 en 2 dezer dagen. Na enkele nederlagen op rij, waaronder ook vorige zondag, zijn beide ploegen langzaam maar zeker in de degradatiezone beland. De laatste twee matchen en wat rekenwerk moeten beslissen of beiden het redden. Vooral SKOG 1 staat voor een lastige opdracht, met matchen tegen de ongeslagen leider en tegen de derde in het klassement. Het was trouwens een bloedrode zondag, want ook SKOG 4 en 5 verloren, terwijl enkel SKOG3 een puntje uit de brand wist te slepen. SKOG 5 kan de derde plaats op het podium nog halen, maar voelt de hete adem van de concurrentie in de nek.

5 reactie op “Interclub: degradatiespoken”
  1. Ikzelf had met wit steeds remise in de hand,na in het middenspel verzuimd te hebben een stuk te winnen(iets waarop Bart VT mij wees) en nadat ik de potremisestelling forceerde,verloor ik nog.

  2. voor SKOG2 hoeft zeker geen paniek. De 2 Lierse ploegen die laatste staan hebben elk 3 punten en staan 3 punten na ons. En ze hebben beiden nog 2 moeilijke matchen. De kans dat ze ons nog bijhalen is zeeeer klein. Als ik je zondag kan helpen, ik voel me fit Carlo !

  3. De vraag is natuurlijk of we het met SKOG1 op zijn sterkst zouden gered hebben tegen een dergelijk sterk duo op de twee hoogste borden van Geel I.

  4. Nauwkeurigheid dient gerespecteerd te worden. Ik schreef gisteravond in mijn verslagje, nog een beetje verward waarschijnlijk, dat er bij mij een Engelse opening was gespeeld, uit gewoonte misschien, maar na 1.c4 verliep de partij met 1..,Pf6 2.g3 e6 3.Lg2 d5 4.d4 dxc 5.Da+ in Catalaanse wateren zeker ? ’t Is niet zo belangrijk, maar het moet wel juist zijn als ik iets schrijf.

  5. We hebben tegen Geel zeker kans gehad op een mooi gelijk spel (3-3). Zoals ons dikwijls overkomt slagen we er momenteel niet in om betere stellingen om te zetten in winst & iets mindere stellingen richting remise te sturen. Verlies als ploeg is dan het logische gevolg hiervan.

    Volgende keer beter. Geen paniek, maar elk halfje gaat nu wel tellen. Een gelijkspel is voldoende voor mathematische zekerheid mbt behoud van SKOG 1. Indien TSM zijn twee laatste matchen niet wint, zijn we er ook al. Zo slecht staan we er dus niet voor, maar we hadden nu al wel zeker kunnen zijn van behoud (en dat speelt toch net iets relaxer …)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *