Drie zondagen na elkaar voor de kiezen, de inhaalperiode op volle toeren ! Zondag 13/3 traden we tegen ChessLooks Lier 1 aan, voor mij de uitgesproken eindoverwinnaar in 4E, en dus de toekomstige promovendus. De ontmoeting eindigde op een doodnormale 1-3 overwinning voor Lier, alle elo verhoudingen in acht nemende. Het begon al bij Jan V op 1 die op een uurtje tijd het al wel bekeek tegen iemand met 2015 elo, dat is toch al snel 325 punten verschil, en oprecht onder de indruk bleek van de prachtige manier waarop Fleerackers hem naar eigen zeggen van het bord had gemept. Maarten met zwart op 4 bood even later remise aan, hij stond niet zoals gewoonlijk ruim overwegend, en na enig nadenk- en overlegwerk nam de schapekop het voorstel aan. Dat inspireerde bord 2 tot eenzelfde scenario, in een soort driepaardenspel, en Herman sloot de vrede tegen Patrick Verrijssen, niet slecht met 240 elo minder. Ik verloor, achteraf kwaad op mezelf omdat ik te passief had gespeeld, te veel gefocust op het behalen van een remise, daar koop je ook niets mee, en toeliet dat mijn tegenstander me langzaam dooddrukte, na 50 zetten was de beproeving voorbij.
Volgende keer tegen Deurne 3. Revanche ? In elk geval biedt dat ons betere kansen op een behoorlijke uitslag. Dat heeft de Schaakkring Oude God momenteel in de interclub wel even bikkelhard nodig.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *