Dinsdag 15 maart werd een memorabele avond op de club. 2 spelers kroonden zich officieel tot clubkampioen. Laten we meteen gaan kijken in welke reeksen er een beslissing viel.
In reeks 2 bekampte Carlo Patrik met wit; dit was een allesbeslissend "winner takes all"-duel. Wellicht hoopte Carlo om Patrik met een Engelse opening uit zijn comfort zone te trekken. In die opzet slaagde hij alvast niet. De partij ging lange tijd gelijk op, maar uitieindelijk toonde Patrik zich toch de sterkste op het bord. Toen Carlo inzag dat een schaakmat niet meer te vermijden was feliciteerde hij zijn opponent met de titel. Patrik haalt zo de titel op een imponerende manier binnen. Proficiat! Desalniettemin verdienen de prestaties van Carlo in dit CK ook een applaus.
Ook reeks 4 werd op de voorlaatste speelronde beslecht. Heidi won van Frank waardoor Sander bij winst op Bert de titel zou binnen halen. Sander en Bert speelden een chaotische partij met veel ommekeren. Toen Sander een gratis dame mocht ophalen viel het doek definitief in deze partij en ook in deze reeks. Jezelf kampioen kronen met het nemen van een dame; ergens is dat toch wel stijlvol. Sander wint met 5 punten uit 8 partijen. Te bedenken dat hij na 3 partijen slechts op 1 punt stond. Van een remonte gesproken. Heidi kan ook nog aan 5 punten komen, maar zij kan op onderling resultaat Sander niet meer van de troon stoten.
Ook in reeks 3 lijkt de teerling geworpen. De twee titanen van deze reeks, Maarten en Ewout bekampten elkaar. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe en speelden remise. Volgende week kan Maarten het kampioenschap definitief maken. Maarten en Ewout zitten oa door dit sterke CK in een ELO-lift en zullen volgend jaar ongetwijfeld in een hogere reeks uitkomen.
Dan is er in de 5e reeksen ook nog gespeeld. Satish won zijn voorlaatste partij en staat nu aan de leiding. Toch blijft deze reeks superspannend met Marco en Robin als contenders.
In reeks 5b bevestigden Bart en Wouter hun goede vorm waardoor ze uitzicht houden op mooie ereplaatsen. Kan middenspel-wizard Bart in deze vorm ook koploper Freddy verslaan? De laatst overgebleven uitdager voor de titel, Seppe hoopt alvast van wel. 
Weet dat aanstaande dinsdag ook Daniel tegen Bjarne gepland staat. Dat wordt niet zomaar een alledaagse dinsdagavond boven het Theatercafé.
 

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *