Skog 2 begon aan de competitie als degradatie kandidaat nr 1 maar door een kleine stunt is de eerste stap richting behoud gezet.

Op bord 4 speelde Gert een soort schots gambiet waar hij ook zijn b2 pion offerde. Hij kreeg er heel wat compensatie voor en de zwarte koning had al betere tijden gekend. Remise leek de minst waarschijnlijke uitslag maar hij stond rond 22u30 toch op het scorebord.

Op bord 3 maakte Alejandro gehakt van zijn tegenstander. De witte dame was met haar gevolg een zondagswandelingetje aan het maken op de damevleugel en Alejandro zag de kans schoon om zijn manschappen te mobiliseren en een grootse koningsaanval op te zetten, De dame moest hulpeloos toezien hoe haar wederhelft werd te grazen genomen.

De meest eigenaardig partij was natuurlijk die van Kenneth. Ik denk dat hij erin geslaagd is om zijn tegenstander helemaal tureluur te spelen door allerlei boosaardige plannen te bedenken die weliswaar niet altijd gepaard gingen met gezond positioneel spel. op een bepaald moment Leek Kenneth echt wel in de touwen te hangen maar dan sloeg hij zijn tegenstander die helemaal moegestreden was met een moeite combinatie knock-out.

ikzelf had met zwart veel moeite in de opening. Je zou denken dat 1.b3 een beetje schaker niet te veel kopzorgen zou bezorgen, maar tja…
Tijdens de partij dacht ik heel de tijd dat ik serieus in de petatten zat ( eigenaardig genoeg vindt Fritz dat er geen vuiltje aan de lucht was) en dat begint na een tijdje serieus door te wegen, in de tijdnoodfase ging ik tactisch onderuit.
Allemaal niet erg als je teamgenoten de pannen van het dak spelen. Dinsdag meer van hetzelfde tegen skog1!

Dries

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *