Skog 2 moest aan de bak tegen Deurne 2, die voor de gelegenheid zich hadden verschanst in de oude rijkswachtkazerne van Wilrijk. Op papier hadden we de sterkere ploeg, dus de ideale gelegenheid om ons in de buik van het klassement te nestelen.

Kenneth, die nooit een speciale reden heeft om er volop tegen aan te gaan, zette een megacentrum op tegen de koning – indische verdediging. Zijn tegenstander wist er geen raad mee en kenneth strafte genadeloos af. Het tactisch vernuft waarmee hij dat deed was bewonderenswaardig.

Alejandro kreeg de bird – opening tegen, nooit gemakkelijk, maar loste het goed op door op een bepaald moment zelf ook f5 te spelen. In tegenstelling tot zijn tegenstander kon hij zijn stelling flexibel houden en dit resulteerde in kwaliteitswinst. Alejandro leek het punt te gaan binnenrijven, maar opeens liep alles mis en krijg hij een fatale mataanval tegen.

Gert was zijn tegenstander positioneel aan het versmachten. Zijn wurggreep blijk uiteindelijk toch niet dodelijk, al begon zijn tegenstander toch danig paars uit te slaan, en het werd remise.

Ikzelf moest de ruilvariant van het damegambiet verdedigen, ik kon al men openingsproblemen vrij gemakkelijk oplossen maar een duidelijk winstplan stond niet in de sterren geschreven.
Na 35 zetten doelloos over en weer te schuifelen deed men tegenstander een stuk offer waardoor hij 2 verbonden vrijpionnen kreeg ik kon met dat extra stuk een koningsaanval opzetten die net op tijd doorsloeg

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *