SKOG 2 kon eindelijk nog eens winnen in de Zilveren Toren, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

– Kenneth had naar eigen zeggen zijn vorm van het Tata tornooi te pakken. Zijn tegenstander werd langzaam maar zeker weggedrukt en dat resulteerde in een mooie overwinning : 1-0.

– Jacques had zijn mails deze week niet gelezen en kwam om kwart voor acht uit de lucht gevallen dat hij moest schaken. Na overleg met het thuisfront stond hij nog geen halfuur later wel paraat om aan zijn partij te beginnen. Chapeau! Hij hield het hoofd koel en stelde in een gelijke stelling na een zet of 20 remise voor. ½-½.

– Gert moest tot ruim half één aan de bak. Zijn tegenstander had al twee maal een remise-aanbod afgeslagen toen er een eindspel K+P+5 pionnen op het bord kwam. Gert kon door een onoplettendheid een pion ontfutselen en besloot voor winst te gaan. Maar hij onderschatte de sterkte van de pionnen op de damesvleugel en verloor alsnog. 0-1.

– Wim kwam een stuk achter maar nam vervolgens het initiatief en slaagde erin de stelling zeer complex te maken, met allerhande dreigingen. Dit kostte zwart zoveel tijd dat ze door haar vlag gejaagd werd. 1-0

Een deugddoende overwinning, maar het zal knokken blijven tot de laatste speeldag.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *