De ontmoeting in en tegen Brasschaat 2 begon met een minuut stilte wegens het overlijden van voorzitter Bart Van Brugghe (voor de omstandigheden waarin dat gebeurde en de vragen die daarrond worden opgeroepen, verwijzen we naar de media). We hebben Bart niet enkel leren kennen als een verstandig, rustig en bezield man, maar vernamen ook zijn zo belangrijke rol in het reilen en zeilen van zijn club en in de organisatie van het intussen vertrouwde zomertoernooi in Brasschaat. Namens SK Oude-God lieten we een blijk van deelneming achter in het rouwregister dat ter plaatse was klaargelegd.

Het sportieve luik dan. Brasschaat 2 promoveerde vorig naar naar eerste (en naar eigen zeggen niet helemaal van harte). Bovendien moet Brasschaat 1 het dit seizoen met een halve ploeg minder doen. Een en ander leidde ertoe dat we met gemiddeld 300 ELO-punten voorsprong aan de match begonnen. De 0,5-5,5 einduitslag liegt er niet om.
Daniël (1, zwart) was de enige die zich liet verrassen. Na een pionoffer voor een veelbelovende koningsaanval koos hij niet het juiste plan, waardoor wit zich afdoend kon verdedigen. “Daarna moest ik alles uit de kast halen om remise te maken”, zei Daniël achteraf, maar dat lukte.
René (2, wit) verloor zijn openingsvoordeel maar vond in het middenspel toch een aanvallend plan. Zwart kon een oprukkende f-pion op verschillende manieren counteren, maar koos de minste van alle mogelijkheden. Wit won een pion en via een tactische wending de partij.
Jan (3, zwart) was eerst klaar door een mistasten van wit in de opening. Zwart verloor niet enkel een kwaliteit maar moest ook een penning toestaan die tot verder materiaalverlies zou leiden. Hij wachtte daar niet op en gaf op.
Dries (4, wit) deed ongeveer hetzelfde als in zijn partij van het clubkampioenschap, vorige dinsdag: twee paarden de vijandelijke stelling in drijven. Zwart probeerde zich uit de omknelling te offeren maar dat werkte niet. 0-1
Yannick (5, zwart) won eerst een paard en vervolgens nog een tweede paard. Op een of andere manier vond wit plots de samenwerking van zijn resterende stukken terug. Zwart moest nog even secuur verdedigen, maar het materiaalverschil bleek toch te groot. 0-1.
Jeroen (6, wit) moest doen wat geen enkele schaker leuk vindt: tegen zijn eigen openingssysteem spelen. Zwart koos voor een bijzonder scherpe maar tegelijk dubieuze variant waardoor zijn koningsvleugel verzwakt werd. Toen wit een stuk won, hoopte zwart nog iets te kunnen forceren via koningsaanval, maar een vork koning-dame maakte snel een eind aan die plannen. 0-1

Met deze uitslag kunnen we met gerust gemoed onze volgende match tegemoet zien. We behouden zeker onze leiderspositie.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *