Zes speeldagen wachten op een ploegoverwinning is lang, maar vandaag kon SKOG5 uiteindelijk winnen en dat zelfs tegen de derde uit het klassement. Het wachten op het verlossende puntje duurde ook best lang. Het was al even na vijven toen op bord 2 bij Ghislain remise werd overeengekomen in een evenwichtige stelling, die daarna door beide spelers nog grondig werd geanalyseerd. Ook daarna werd het evenwicht niet doorbroken: nadat Rudi zich verslikte in een pionneneindspel en de duimen moest leggen, trok Frank op 4 de bordjes weer gelijk door na kwaliteitswinst af te wikkelen naar een gewonnen pionneneindspel.
Herman moest dus held van de dag worden en met een kwaliteit en een pion meer, leek dat ook te gaan lukken. Na wederzijdse gemiste kansen bleef uiteindelijk een eindspel over met K+T+P voor de lokale witspeler en K+T+L+randpion voor Herman. Aan de toog werd druk gespeculeerd over de kwestie of en hoe het te winnen viel, maar zoals wel vaker raakte niemand er echt wijs uit. Uiteindelijk won onze held, na ruim vijf uur en meer dan 80 zetten. Hulde!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *