Op een vrijdagavond naar Westerlo moeten bij guur winterweer is niet echt een cadeau. Bovendien was het spellokaal ook niet je-dat: ten eerste is het lokaal klein en slecht verlucht. Vier uur CO, voor wie het graag wil weten, ruikt naar rioolwater gefilterd door cementzakken, daar zijn we nu zeker van. Bovendien was het er ook heel lawaaierig. Vlak ernaast was een darts-competitie aan de gang, en daar uit de spelconcentratie zich op een andere manier, ook dat staat nu vast. Maar gelukkig is Westerlo 1 een ploeg met sympathieke spelers en we vermoeden dat ze toch ook last hadden van de omstandigheden. Of ze meer gewoon zijn, daar niet van.
Tot daar een lange inleiding om heel kort te zijn over het resultaat: ‘ELO rules’. Westerlo is eigenlijk al jaren een titelkandidaat, als je naar de rating van hun spelers kijkt. Dat maakte dat Bart, ondanks knap tactisch weerwerk, verloor van zijn 2400-tegenstander. Jan kon door te passief spel geen vuist maken tegen zijn 2200-opponent en Dries moest het volle punt laten aan de 2000-er tegenover zich, ondanks remisekansen. Datzelfde lot onderging Yannick, ondanks knap weerwerk. Gelukkig werd de eer gered (voor wie het zich herinnert, vorig jaar verloren we met liefst 5,5-0,5 van diezelfde ploeg). Jan V speelde een dijk van een partij tegen zijn 1900-plusser en Jeroen (idem) haalde een plusremise in tijdnood, meer dan waarschijnlijk was zijn stelling gewonnen.
Daarmee hebben we de verste verplaatsing gehad en staan we weer met beide voetjes op de grond. Dinsdag ronde 3!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *