Borgerhout 1 stond nog achter onze eerste ploeg in de rangschikking, maar met acht ploegen op een zakdoek betekende dat niet zoveel. Bovendien telt Borgerhout in zijn sterkste opstelling nog altijd een pak ELO-punten meer en dat maakte ook nu het verschil. Het werd een 4,5-1,5 nederlaag voor onze ploeg. De laatste rondes van de ZT zullen nog ongemeen spannend worden.
Bart (1) kwam scherp uit de hoek en dacht meteen een paard te kunnen investeren voor mataanval. Helaas overzag hij volledig een simpele riposte, waardoor het van bij de start dweilen met de kraan open was. Wit liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden, maar moest uiteindelijk toch opgeven. Jan (2) vocht een theoretisch duel uit met zijn tegenstander in een moeilijke variant van het Siciliaans. Zwart raakte gederokeerd maar kreeg er een sterk centrum voor in de plaats. Op een bepaald moment leek zwart op voordeel te komen, maar wit kon profiteren van zwaktes op de zwarte velden om de bordjes gelijk te hangen. In de analyse besloten beide spelers dat ze waarschijnlijk allebei wel een en ander gemist hadden. Dries (3) kwam een pion achter op de damevleugel, maar hield zijn tegenstander ter compensatie aan de praat in het centrum. Wit leek niet verder te komen en het werd remise. Yannick (4) sneuvelde pas in het verre eindspel (paard tegen loper) maar afgaand op de commentaren had er meer in gezeten, zeker in het middenspel stond wit beter. Tobias (5) liep tegen Tony in een typische val: paard valt loper aan, dame dekt paard, toren valt dame aan, dame moet toren nemen, paard neemt loper met schaak en damewinst. Jan (6), ten slotte, speelde een goede partij waarin hij twee pionnen liet oprukken tot op de zesde rij, ondersteund door een paard, terwijl zwart pion en loper had ter verdediging. Normaliter was dat gewonnen, maar het was net niet. Remise dus.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *