Het noodlot sloeg al toe voor de partij: een ongeval gebeurd op de ring van Antwerpen met als resultaat 35 minuten te laat in de zaal. Vervolgens weg voorbereiding want normaal zat Allaert altijd op bord 1, maar deze keer hadden ze FM Roofthoofd opgetromeleld; het werd een zeer interessante partij. Op zeker moment moest zwart beslissen: of voor de aanval gaan of een eindspel met een pion minder dat waarschijnlijk remise was proberen te verdedigen. Hij koos voor het tweede en bleef uiteindelijk een kwaliteit achter en gaf dan ook op jammer dat de ongeslagen reeks ten einde komt…

Naast mij zat Bart (met de witte stukken), die zoals gewoonlijk koos voor het Catalaans. Wit kreeg een duurzaam voordeeltje maar kon het niet omzetten in winst. De partij werd vrij snel remise. Dries met zwart kreeg een gewonnen eindspel op het bord maar het is altijd heel moeilijk om een gewonnen stelling ook nog te winnen ook hier een halfje. Een geval van de verkeerde loper om een randpion te promoveren.

Pascal met wit kreeg ook alles wat hij wou in de opening in een c3 Siciliaans. Jammer voor ons gaf hij een volle toren weg en dus ook een nederlaag! Yannick met zwart kreeg ook duidelijk de betere stelling maar ook hier werd er materiaal weg geblunderd met 0 als resultaat! Ons laatste bord Tobias met wit hier een Siciliaans pion weg geblunderd en het eindspel verloren.

Volgende keer beter !

A Talon

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *