De opdracht was simpel: met 4-2 winnen van Beveren 1, de derde in de stand. Beveren moest dan weer 2,5 bordpunten halen om wiskundig zeker te zijn van het behoud, zo dicht stonden de ploegen in deze reeks bij elkaar. Maar het zat onze ploeg niet mee. Na ongeveer twee uur zag het er goed uit, maar enkele blunders zorgden voor de kanteling en een 2-4 nederlaag.
Bart (1) kwam nooit in de problemen en maakte een T+L eindspel makkelijke remise. Jan (2) kreeg via een mooi pionoffer een betere tot winnende stelling maar voor het eerst in dit toernooi sloeg bij hem enige schaakblindheid toe. Wat een stuk voorsprong had moeten worden, werd twee pionnen achterstand en opgave. Dries (3) leek het betere spel te hebben maar ook hij raakte niet verder dan remise. Intussen verloren ook Quinten (5) en Patrick (6), hoewel beiden zeker hun kansen hadden op meer. Pascal (4) mocht als laatste de eer redden voor onze ploeg. De beslissing viel laat in de partij. Na goed tactisch spel had onze witspeler een dame tegen toren, maar zwart slaagde erin een vesting te bouwen. De eindstelling leek remise, maar wit lokte alsnog een fout uit en won.
Volgend jaar spelen we dus in tweede afdeling. Voor de titel uiteraard :-).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *