Brasschaat telt 10 ploegen in de interclub, wij vijf, die alle vijf vandaag naar Brasscbaat togen, in een poging om hen in de lagere reeksen wat match- en elopunten afhandig te maken. Dat lukte skog 2 voortreffelijk tegen Brasschaat 6 in 4e afdeling. Skog 2 en Brasschaat 6 hadden een gelijk aantal matchpunten, – 8 – en zij hadden 1 enkel bordpuntje meer. Hun ploegopstelling tot nu toe was onvoorspelbaar, op mijn 4e bord hadden dit seizoen al 6 spelers plaats genomen tussen 1381 elo en 1771 elo.
Patrick, reserve soldaat voor Quinten, speelde op 3 met zwart zijn geliefde Noteboom, tot grote belangstelling van mezelf, naast hem, omdat dit ook tot mijn repertorium behoort. Het werd zo ingewikkeld en spannend dat ik veel meer naar hun bord zat te kijken dan naar mijn eigen bord, en ik wil hiermede dan ook dringend een oproep richten aan alle verantwoordelijken (Bart !?) om te stoppen met het verplicht aanwezig zijn naast een hele boeiende partij, ze moeten dat boeiende bord en die stukken simpelweg tien meter verder wegzetten. In hogere zin hinderen ze dus de buren, en ik had chance dat mijn tegenstrever die ik al zeer lang ken, blijkbaar een offday had, en me toeliet om na 17 zetten een opgava uit te lokken. 1 – 1 Had ik wit ? Twee keer raden. Ging Jan nog winnen ? Kon Jeroen het houden ? Wit won alles, JV speelde het bijzonder knap en won in redelijk grote stijl, Jeroen bokste op tegen een witspeler met een onbehandelbaar gevaarlijke matdreiging.
Zodus 2-2, dat maakt ons onbereikbaar voor degradatieploegen. Een relax eindeseizoens wedstijd staat ons nog te wachten thuis tegen de Gentse, binnen een bespottelijke vier weken. Ik neem aan dat het avond etentje in het clublokaal gezelliger zal zijn dan die partijen tegen de Gentse. Voor mij een scampi curry en een (?) glas witte wijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *