Onze 2e ronde van de zilveren toren speelden we tegen Westerlo 3. Om 3 ploegen tijdig te kunnen laten starten hebben we toch even alle mankracht nodig gehad die we konden krijgen.

Bord 1: Kenneth speelde een aangenomen damegambiet op een zeer scherpe variant. Kwam goed uit de opening, maar wist daar in het late middenspel geen gevolg aan te breien. Door verplicht zijn kwaliteit terug te moeten geven kreeg zijn tegenstander een vrijpion die tot op de 2e rij wist op te rukken en verdedigd door een paard en met behulp van een toren verloor hij alsnog zijn partij.

Bord 2: Alejandro had als eerste gedaan. Hij ruilde vrijwel alle stukken af, en in een compleet gelijke stelling stelde hij remise voor.
Zijn tegenstander nam dit aanbod aan.

Bord 3: Wat er precies op het bord gebeurd is, kan ik niet recapituleren, maar dat Bruno als 2e speler van onze ploeg gedaan had, en daarbij remise maakte was een feit.

Bord 4: Hugo kon een stuk winnen van zijn tegenstander. Hij diende zijn stelling nog te bewijzen tegen zijn tegenstander, wat hij ook deed en de winst was een feit.

Dit alles samen maakte toch dat we tegen een iets sterker Westerlo 2-2 gelijk speelden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *