Het Vlaams Kampioenschap is een redelijk zenuwslopend toernooi: zeven partijen in vier dagen, wat neerkomt op twee partijen per dag, op de slotronde na. Pascal, Jan, Patrik en Lino verdedigen de kleuren van onze club in de open reeks, die 70 deelnemers telt. Na vier rondes hebben Jan en Lino 3 punten, Pascal 2,5 en Patrik 1. De vijfde ronde is momenteel bezig, de zesde wordt om 17 uur gespeeld. Aan de expertenreeks doen 18 spelers mee. De winnaar daarvan krijgt het recht om deel te nemen aan de expertenreeks van het BK. Plaats van het gebeuren is het Huis van de Sport in Berchem. Kijkje nemen?

2 reactie op “Vier leden actief in VK”
  1. De winaar van de experten reeks krijgt het recht om op het BK bij de experten te spelen, op voorwaarde dat zijn FIDE ELO mistens 2200 is. Een detail van het reglement dat zelden relevant is, maar dit jaar wel van belang zou kunnen blijken aangezien Marcel Van Herck de ene stunt na de andere presteert.

  2. Aparte ontknoping bij de experten. Zeven (!) spelers eindigen eerst met 4,5/7. Straks kennen we de winnaar op scheidingspunten, die zich kwalificeert voor het BK.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *