Tijdens Corona was het noodgedwongen een alternatieve manier om nog te kunnen schaken, maar omdat het toernooi zo fel gesmaakt werd, is het ondertussen een vaste waarde geworden in ons schaakseizoen. We starten vrijdag 21 oktober de vijfde editie van het Viertallentoernooi (4TT).

Voor wie nog niet eerder meespeelde: het betreft een correspondentietoernooi met een bedenktijd van 5 dagen per zet.

Alle deelnemers zullen in groepjes van 4 gelijkwaardige spelers worden geplaatst en tegen elk een partij met wit en zwart spelen. Wie de beste score haalt uit de 6 partijen wordt de kampioen van het viertal. De partijen zullen allemaal gelijktijdig op LiChess gespeeld worden, en via onze SKOG-site zal je al deze partijen kunnen volgen.

Praktisch:

  • Voor donderdag 20 oktober 14u dien je een account te hebben op LiChiess en aangemeld te zijn via dit formulier. Heb je problemen om een account aan te maken, laat het dan weten aan toernooileider Pascal. Een deelnemerslijst volgt nog.
  • Vrijdag 21 oktober in de loop van de dag volgt de indeling van de viertallen. Om 20u start het toernooi. Je dient op dat ogenblik aanwezig te zijn op LiChess om de partijen samen op te starten! Als je er niet kan zijn op dat ogenblik, laat het dan weten.
  • In aanloop van het toernooi krijgen alle deelnemers nog een gedetailleerde uitleg toegezonden hoe het toernooi praktisch gaat starten.
7 reactie op “Viertallentoernooi ’22-’23”
  1. Herinnering: nog tot donderdag kan je je aanmelden voor het Viertallentoernooi.

  2. Ik ben vrijdagavond uithuizig en moet de start van het 4TT dus missen. Best dat ik later aansluit, in afspraak met mijn tegenstanders, neem ik aan.

  3. We zullen de start met een week uitstellen, want ook voor mezelf wordt het moeilijk om er vrijdagavond te geraken. De deelnemers krijgen nog een e-mail toegestuurd.

  4. Vaak in tijdnood ? Dan is het Viertallentornooi een uitgelezen kans om goeddoordachte zetten te spelen. En je mag ook boeken en bestaande partijen raadplegen. Maar geen analyseprogramma’s natuurlijk. Ik kan het iedereen aanraden…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *