Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Op een warme dinsdagavond ging het befaamde clubkampioenschap van SK Oude God van start. Behalve de leukste is het met 58 deelnemers nu ook de grootste van de provincie! Onze bestuursleden blijven er bescheiden onder; als SKOG-verslaggever durf ik hierover gerust hoog van de toren blazen. Complimenten en pluimen voor het bestuur dat hun effort van de laatste jaren beloond ziet. Niet in de minste plaats voor toernooileider Pascal, die een serieuze puzzel legde van 393 partijen.

Iets na 20u startten de digitale schaakklokken boven het Theatercafé. Dit nadat Pascal enkele praktische mededelingen deed. Behalve praktische zaken kondigde Pascal ook enkele leuke extra activiteiten aan: een tuintoernooi, een online schaaktraining en een bezoek aan Tata Steel Chess. Het moge duidelijk zijn: dit is een schaakclub waar de lamp brandt.

Er waren dinsdag partijen in alle 6 de reeksen. In reeks 1 is de meester van het huis Daniel weer van de partij; hij onderstreepte zijn favorietenrol meteen met een overwinning op Pascal. Dat Wouter won van Michel was meteen een ELO-schok. Herman hoopt dit jaar ook ELO-schokken te veroorzaken in reeks 1. In zijn lange ontmoeting met Dries lukte dat echter (nog) niet.

In reeks 2 werd uitgekeken naar de rentree van Erik: the return of the legend. Het werd echter een bescheiden terugkeer met een remise tegen Jan. Adina won van Mart, die vorig jaar nog in reeks 1 speelde. Daarmee zijn meteen alle mannen in deze reeks gewaarschuwd. In reeks 3 startten Gert, Enrique en Patrick met volle punten. Saillant detail: Patrick was vorig jaar nog dichtbij de eindzege in reeks 2 en moet nu genoegen nemen met een plaats in reeks 3. Dat illustreert dat ons CK niet alleen in grootte maar ook qua niveau is gestegen. Reeks 4 is ei zo na een kopie van reeks 3 van vorig jaar. Dit is de reeks met het minste ELO-verschil. Heidi en Alejandro begonnen in die reeks alvast met een gesmaakt vol punt.

In reeks 5A maakte jeugdproduct Max zijn CK-debuut. Hij deed dat meteen met een zege tegen Patrick. Ook Frank begon zijn CK-campagne voortvarend. In reeks 5B schoof Maxim zijn tegenstander Joeri vakkundig van het bord. Volgende week in reeksen 5A en 5B weer veel debutanten aan het werk; wij zijn alvast benieuwd wie er een vliegende start gaan maken.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *