4 reactie op “Wim VDB in titelstrijd”
  1. DE titelkandidaten in reeks 2 speelden niet, maar de partij die gespeeld werd is wel van belang voor de scheidingspunten. Als ik van Quinten kan winnen kom ik gelijk met Carlo. Carlo zou dan 80 SBB punten hebben, ik 79.75.

    De beslissing zou dan vallen in de laatste partij, Kenneth vs. Herman. Als Kenneth die partij wint, dan eindigen de SBB punten op 80.50–80.75, in mijn voordeel. Bij gelijkspel of winst van Herman wordt Carlo kampioen (respectievelijk met 81.25–81.00 of 82.00–81.25).

  2. Een echte loterij dus, afhangen van de uitslag van een partij waar je niets mee te maken hebt, dat is ook niet zo erg bevredigend. Veel logischer zou een tweekamp zijn tot en met een blitzbeslissing. Tornooileider ?

  3. Tja, dat is één van de redenen dat de FIDE als recommende tie-breaks eerst onderlinge partijen en Kashdan geeft, en aanraadt pas SBB te gebruiken als deze twee systemen niet volstaan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *