De WCCC zijn deze week van start gegaan, het wereldkampioenschap voor de jonge jeugd zeg maar.  De oudere jeugd kwam onlangs nog in beeld, ieder om beurt is niets te veel.
Tornooien voor de -8, de -10 en de -12 jarigen.
Plaats van handeling Santiago de Compostela, in Noord Spanje.   Niet minder dan 851 deelnemertjes uit 86 federaties nemen deel , begeleid door even zo veel of zelfs bijna 2000 begeleiders, een massa event een WK waardig, als een volwaardige olympiade.
België vaardigt 10 spelers af, en we zullen hen deze week volgen en misschien wat beter leren kennen, hopelijk amuseren ze zich te pletter en scoren ze nog goed er bovenop.

_LEESMEER_
We zullen met de kleinsten beginnen, en zo opklimmen.

-8 open        
Simon Mernier  1237 elo       tussenstand 1 op 3 
Maximilian Ahn  NC              tussenstand 1 op 3
je houdt het niet voor mogelijk, maar morgen staat er in R4 een ontmoeting Maximilian – Simon geprogrammeerd !

-8 meisjes     
Lotus Decraene 1129 elo   tussenstand 1 op 3
Yumi Peeters  NC             tussenstand 0.5 op 3
   
– 10 open     
Fedor Sazonov      1276 elo   tussenstand 1 op 3

– 10 meisjes  
Anastasia Ahn       1148 elo   tussenstand 1 op 3
Maya Burssens           NC      tussenstand 0 op 3

– 12 open     
Igor Vanduyfhuys   1517 elo   tussenstand 1 op 3
Jiaqi Chen             1464 elo   tussenstand 1 op 3

– 12 meisjes  
Karina Gulieva        1475 elo   tussenstand 1.5 op 3

Eerstdaags bekijken we eens uit welke clubs onze jongens en meisjes vandaan komen, wat hun beginranking is, en wat voor schoon elovolk daar al in die kinderen hun reeksen aanwezig is, je houdt het soms niet voor mogelijk.

Een reactie op “World Cadets Chess Championships”
  1. Mooi overzicht, Carlo!

    Eentje kennen (nu ja, wat heet kennen?) we al: Igor Vanduyfhuys, jongste broer(tje) van Daria (er is ook nog Ilja, maar die hoort bij -14, denk ik). Ze namen vorig jaar allemaal deel aan de Tata Steel tienkampen, elk in een andere uiteraard, en Igor won zelfs zijn tienkamp, met 7,5/9. Daria heb ik toen zien zitten, uiteindelijk toch, want de manier waarop was redelijk komisch: ik maar over die rij kijken waar haar tienkampgroep zou moeten zitten, en alleen maar zeer volwassen of oudere heren zien! Kan toch niet, zo’n jong meisje moet toch meteen opvallen, dacht ik, hoe langer hoe meer verbijsterd.Tot bleek dat ze op de hoek zat waar ik stond, zo ongeveer vlak voor mijn neus. De andere twee heb ik toen niet gezien, maar het is er zo druk en er is zoveel dat je niet naar alles en iedereen kunt gaan kijken.

    Benieuwd hoe Igor het gaat doen, hier! Al tellen de anderen net zo goed mee, natuurlijk.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *