Wout rondt het mooi af

Avatar foto

DoorJan T'Sas

jul 14, 2008 192 views

Na een zwakke start en een sterke eindspurt tegen sterkere tegenstanders is Wout met een prima score van 5/9 46ste op 110 deelnemers geworden in het Open Belgisch Kampioenschap. Slechts één speler met minder Elo dan hij eindigde ook met 5 punten. In de elitereeks is Bruno Laurent al zeker van de zege. Hij stond van bij het begin aan kop en gaf die leiderspositie nooit meer uit handen.

3 reactie op “Wout rondt het mooi af”
 1. 5/9 is in een zwitsers tornooi altijd een goed resultaat. Als Wout die vorm kan doortrekken naar oktober, zou hij wel eens de topscorer van volgend IC kunnen zijn voor SKOG.

 2. Thanx voor jullie support, en mijn persoonlijke supporter Lino!

  De dag dat Lino kwam supporteren is er nog vanalles gebeurd, vrijdag (13/07/08) is een speler door het lint gegaan: Enrique vilarneau heeft een speler van een ander bord gespuwd in het gezicht, nadat deze speler zijn balpen had verschoven om te kijken (David Roos was het slachtoffer van deze confrontatie).
  Het tweede incidentje was bij de dames, waar Marigje (Degrande) en Wiebke (Barbier) het onderlibnge en beslissende duel uitvochten voor de belgisch kampioene. Marigja claimt remise in koning-loper voor Marigje tegen koning paard voor Wiebke, marigje vergeet echter haar klok stil te zetten bij deze claim en Wiebke was al enkele (10-20) zetten vergeten te noteren, terwijl ze dit nog verplicht was. De scheidsrechter claimde de partij snel remise en even later viel Marigje haar vlag. Wiebke tekende beroep aan en heeft achteraf nog gewonnen. Waardoor Wiebke belgisch kampioene is geworden. Dit had niet het geval geweest wanneer ze remise speelde.
  Het tornooi was blijkbaar lang, want nog steeds diezelfde vrijdag waren 2 elitespelers (Pieter Claessen en Geert Van der Stricht het niet echt eens over het remisevoorstel, terwijl de ene 1 pion voorstond en de andere het remisevoorstel 5 zetten later niet aannam bij een eindspel met enkel een paard tegen een loper op het bord. waarschijnlijk een beetje psychologische oorlogsvoering ofzo?
  Ach ja, het was een mooie en sportieve week, ik heb alweer mijn spel wat kunnen bijschaven.
  Ik hoop dat het niveau wat blijft hangen na de vakantie.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *