Vier matchen in de zesde ronde van de Zilveren Toren deze week en voor het eerst moest een van onze ploegen een nederlaag slikken. Tegen een sterk opgekomen Hoboken 1 moest SKOG 1, ondanks een stuntremise van Jan tegen ELO 2366, het onderspit delven met 1,5–2,5. Toch blijft het uitzicht op de titel in reeks 2 intact. SKOG 2 won met 4–0 van Hoboken 2. Dat had vooral te maken met een foutieve opstelling bij de tegenstanders, want qua resultaten was het gelijk. ‘Echt’ gelijk speelde SKOG 3, terwijl SKOG 4 won (een 4–0 op de borden). Er moeten in alle reeksen nog andere matchen worden gespeeld, maar uiteraard blijven onze teams bovenaan in de rangschikkingen staan.

3 reactie op “Zilveren Toren: eerste nederlaag”
 1. Zilveren Toren toernooi van SKOG2

  “We zijn goed bezig” meldt onze verslaggever op de onvolprezen site van SKOG en dat geldt zeker voor het SKOG2-team dat ondanks mijn aanwezigheid toch telkens weer weet toe te slaan. Toegegeven, afgelopen dinsdag tegen de Hobokenaren, was het niet direct een gelopen koers. Omdat hun eerstebord-speler om onbekende reden afwezig was, werd het toch een 12-0 overwinning !
  Als nieuweling moet ik nog wennen aan de scoreberekening in dit toernooi. Dat een speler die afwezig is met een aantal strafpunten wordt beloond, daar kan ik goed inkomen. Het moet zeker niet aangemoedigd worden er niet te zijn. Maar vreemder vind ik dat de resultaten van de andere spelers er in de eindstand niet toe doen, het gestrafte team kreeg 4 nullen toebedeeld. Het netjes uitspelen werd niet beloond, wat er een beetje onnatuurlijk uitziet. De Hobokenaren hadden in de “echte partijen” met 2-2 gelijk gespeeld tegen ons. Een aparte kolom strafpunten als correctie op de totale punten was misschien een beter idee geweest.
  Er volgen nog 3 rondes. De komende twee, tegen Chesslooks Lier en tegen Beveren zullen waarschijnlijk beslissen over onze promotie kansen. Ben benieuwd, we zijn zeker niet kansloos !

  Wijnand Dobbinga

 2. Tsja, zowat sneu voor iedereen. Sneu voor Wijnand, die zich een hele week gestort heeft op die ene variant waarmee hij het eloverschil met zijn tegenstander kan verdoezelen; sneu voor de 3 resterende hobokenaars, die alleen voor wat elogewin kunnen spelen; sneu voor Beveren en Chesslooks die rechtstreeks benadeeld worden; en vooral ook sneu voor SKOG2, want bij een eventuele prijs gaan we aan deze avond (en vorige vrijdag) herinnerd worden. Liever geen kampioen dan op deze manier, my humble opinion…

 3. Het is een draconische maatregel die ooit in het leven is geroepen om misbruik te voorkomen, maar in de IC wordt hij bijvoorbeeld al jaren niet meer toegepast. Het lijkt me wel niet meer dan correct dat een forfait bij 2-2 de doorslag geeft in het voordeel van de ploeg die compleet is opgekomen. Zeker als zoiets je op verplaatsing overkomt. Ben ooit voor de IC naar Eupen gereden om daar te vernemen dat ik geen tegenstander had…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *