Zomerstart vanaf 14 juli

Avatar foto

DoorJan T'Sas

jul 3, 2020 261 views

Zoals al via mail werd meegedeeld, herstarten we de gewone clubavonden op dinsdag 14 juli. De voorwaarden zijn strikt: mondmasker, afstand houden, niet rondwandelen tijdens de partijen, geen analyses achteraf… Ook het Theatercafé zal gesloten zijn, in de eerste plaats omdat uitbater Ken ermee gestopt is en er nog geen vervanger is. Wel zal er gratis water zijn voor de dorstigen. We starten dinsdag met een zomertoernooi volgens de formule van het laddertoernooi: één lange partij per avond. Wie wil meedoen, moet dat vooraf laten weten. Dat kan via mail of als commentaar bij dit bericht. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 in de rode zaal en 8 in de kleine zaal.

8 reactie op “Zomerstart vanaf 14 juli”
 1. Hierbij een kanttekening,los van de actualeit.
  Wist U dat dankzij de gewezen echtgenote van Bessel kok,U weet wel ooit de rechterhand van het directeursduo van de GMA (in de jaren 1987-1991),Gary Kasparov-Bessel Kok (toen één van de directeuren van SWIFT),Pierrette Broodthaers,ons in 1990 in Brussel een waar schaakfestijn onthouden werd ?
  Toch is dit het geval,want als er nu niet een vervelend interview later was geweest,hadden we de revanchetweekamp Fischer-Spassky in Brussel voor een prijzenpot van 2,5 miljoen dollar kunnen meemaken en Fischer live kunnen aanschouwen in Brussel.
  Maar een aanstootgevend interview,gegeven door de ex-echtgenote van Bessel Kok,Pierrette,aan het Amerikaanse sportweekblad,Sports Illustrated,verknoeide alles.Daarin vermeldde zij dat Bobby Fischer even in Belgie was,in 1990,om met de heer Kok over de toekomst van het schaken te praten.Zij zei o.a.het volgende :Bobby Fischer heeft tegenwoordig een onverzorgde baard,draagt een verfomfaaid pak,heeft een gezonde trek (vraatzucht) en speelt in gedachten nog steeds obsessief zijn overwinning na op Boris Spassky in 1972 in Ijsland.Dat kwam afgelopen week allemaal aan het licht in Brussel,toen de 47-jarige Fischer,die de afgelopen 15 jaren ergens in Californie als kluizenaar leefde,,opdook voor een geheim vierdaags bezoek aan miljonair en topzakenman Bessel Kok,die aan het hoofd staat van een organisatie van internationale schaakgrootmeesters.
  Ze zei nog andere zaken van Fischer,die wel waar waren maar zodanig omschreven dat ze pejoratief overkwamen,een verkeerde indruk maakten en Fischer in een verkeerd daglicht stelden.
  Later heeft Fischer dit interview gelezen en zijn conclusies getrokken.
  Hij wou met Bessel kok en zijn entourage niets meer te maken hebben en speelde later,in 1992,de revanchetweekamp tegen Spassky met als inzet 5 miljoen dollar in Servie bij organisator Vasiljevic,een louche Servische wapenhandelaar.
  Dit was echt een gemiste kans voor elke Belgische schaakliefhebber…

 2. Ik heb dit verhaal gelezen in Matten Nummer 4 van het jaar 2008,Jan.
  Ik heb trouwens nog meer straffe verhalen in petto…

 3. Ik wil meedoen aan het zomertornooi en zal er zijn nu dinsdagavond.Ik kom rechtstreeks van mijn werk en kan later arriveren.Hangt af van de tram.Tegenstander,houd hiermee rekening,a.u.b..

 4. @Patrik, gelieve je aan te melden door te klikken in het vak ‘Clubavond’ rechtsboven op de site.

 5. Om 22.30 , zoals gewoonlijk ….. Nu er geen uitbater is , kunnen we (op algemene aanvraag) doorspelen tot 03.00….

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *