Zomertoernooi

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

jul 8, 2009 274 views

De winnaars van de vorige 2 edities stonden gisteren tegenover elkaar in de topmatch van al de vierde ronde van het zomertoernooi._LEESMEER_ Na een moeilijke en lange partij waarin Richard N lange tijd moest verdedigen, kon Daniël winnen en neemt zo alleen de leiding met 11 punten. Richard N volgt met 9 punten, samen met Nikolaas die Pascal versloeg.

6 reactie op “Zomertoernooi”
 1. Twee dingen die mij opvallen:

  1) De Reti en Pirc lijken het meest gespeeld te worden.

  2) Bijna niemand weet dat hij in het Spaans best 9.h3 speelt. Ik heb al in een aantal partijen wit ten onder zien gaan na 9.d4.

 2. Nee Jan, het ganse concept staat mij niet aan. Ik heb al last genoeg met de openingen die ik zelf kies, wat zou ik mij bezighouden met door anderen voorgeselecteerde avonturen?

 3. Vind het absoluut goed.

  Het is een leuke manier om in contact te komen met openingen die je anders niet gauw zou bekeken hebben, en het kan een incentive zijn om er dieper op in te gaan.

  Zie niet in wat daar mis mee is, maar bovenal is het gewoon een leuke avond ontspanning, whatever the format.

 4. Het is maar hoe je er tegen aan kijkt. Zelf zit ik in dezelfde categorie als Luc: ik ben al blij als ik de openingen die in mijn (smal) repertorium liggen, wat onder de knie krijg. Wat zou ik mij nu nog gaan bezighouden met andere openingen?
  En toch, en toch, want om de één of andere reden kom ik toch bijna elke dinsdag mijn matchke spelen. Het is dan absoluut niet mijn ambitie om iets van die onbegrijpelijke opening te snappen, wel om een gezellige avond in de club door te brengen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *