De tweede Interclubronde leverde vooral positieve resultaten op voor onze teams, al kregen sommige wel een koude douche. SKOG 1 kwam vrij snel 1-3 voor tegen Brasschaat 2, maar kon die voorsprong niet vasthouden; het werd 3-3. SKOG 2 t/m 5 mochten het opnemen tegen onze buren, Deurne 2 t/m 5, en dat draaide in ons voordeel uit. SKOG 2 kreeg wel een fikse 3,5-0,5 om de oren, de andere drie ploegen wonnen hun match. Voor SKOG 5 leverde dat zelfs een ongedeelde eerste plaats op in de nog prille rangschikking. SKOG 6 versloeg overtuigend Burcht 1, SKOG 7 moest dan weer het hoofd buigen voor Burcht 2. Na twee rondes hebben al onze ploegen al minstens één matchpunt gescoord. Goed begonnen!

10 reactie op “Zonnig met hier en daar een bui”
 1. Vooral Wouter Schuurbiers en Dries Hautekiet speelden een uitstekende partij van de bovenste plank en wisten hun tegenstanders te overmeesteren.Jan T’Sas hield eerstebordspeler Erwin Kalle op remise en ook Bart Van Tichelen speelde remise,alhoewel de laatste na de partij verklaarde een dijk van een kans gemist te hebben.Rest dus nog Patrik Broekmans.Deze laatste slaagde er nog in een remisepositie te verkwanselen en de partij nog te verliezen,alhoewel Patrik geprovoceerd werd in die zin dat hij om 18.30 uur al thuis diende te zijn en geërgerd door de partij die maar bleef duren, de concentratie verloor en ten slotte ook de partij.

 2. SKOG 6 en 7 trokken naar Burcht. Vooraf maakten een aantal ervaren SKOGGERS zich al vrolijk over de te verwachten speelfaciliteiten. Wat we met veel goede wil “de speelzaal” zullen noemen bevindt zich in de bovenruimte van een bruine kroeg.
  Het betreft een ruimte die zelfs door de meest toegeeflijke brandveiligheidsinspecteur onmiddellijk afgekeurd zou worden, maar waar wellicht op clubavonden rustig verder gerookt wordt. De nicotine en teer wasemt je uit de voegen en kieren tegemoet.
  Om de boel verder op te fleuren begint bij zet 7 een krasse senior op een semi-akoestische gitaar in de kroeg beneden een nogal belegen franstalig oeuvre te blèren wat de concentratie niet echt in zenith houdt. Uiteraard is dit geen excuus voor de bittere nederlaag van SKOG 7, want SKOG 6 schaakte in exact dezelfde omstandigheden. Zonder afbreuk te doen aan de mooie prestatie van SKOG 6 zal het de aandachtige lezer van de uitslagen echter opgevallen zijn dat ze ook in Burcht het trucje met het doorschuiven van de hogere ELO’s naar een lagere ploeg hanteren. Burcht 2 had een gemiddelde ELO van 1562 en Burcht 1 1297. Dat was voor SKOG 7 een beetje van het goede te veel (ik kon een onverhoopt eerreddend half puntje bevechten aan het laatste bord), maar we zijn vastberaden om zondag revanche te nemen. In de opstelling zit dan het bord naast mij een achtjarig talent op het vierde bord. Dat lijkt mij een primeur, maar dat kan wellicht 1 van de oudere leden bevestigen…

 3. In reeks 5G verloor Brasschaat 4 met 1-3 van Westerlo 4. Dat is op zich niet zo opmerkelijk, maar op het vierde bord speelde Cesar De Cock, geboortejaar: 1926, tegen Tristan Theys, geboortejaar: 2015. Is dit een nationaal record?

 4. Fot the record en voor de volledigheid : in de match van SKOG 1 verloor Nikolaas Verhulst met zwart van Angélique Osinga (Van Der Graef),die de ganse partij beter stond.

 5. @Nikolaas echt straf! Hopelijk heeft er iemand een foto van genomen, moet een mooi moment geweest zijn.

 6. @Nikolaas: Een leeftijdverschil van 89 jaar dus, ik kan me niet voorstellen dat dat al in een officiële competitie overtroffen is… Al weet een mens nooit.

 7. Als niemand het doet, dan doe ik het wel.. 😎

  Bij deze een verslagje van SKOG5, geschreven vanuit het perspectief van mezelf.

  Zoals de meesten van jullie wel weten, is bij het schaakspel de mentale rust toch onontbeerlijk. Hij die onuitgerust een wedstrijd in gaat, begint direct met een stapje achter. Ik merk dat zelf toch enorm, ik laat op een wedstrijddag het liefst niets aan het lot over. Toch zeker bij mijn allereerste interclub match! En.. laat deze zondag nu net een dag zijn waarbij de voorbereiding niet loopt zoals het hoort. Allereerst kan ik het clubhuis van Deurne al niet vinden. Dat is toch een rijtjeshuis? Nadat ik verdacht veel mensen zag komen en gaan bij een witachtig huisje, merkte ik het plakkaat ‘Esso club’ op. Aha, hier is het dus. Okee, en nu. Moet ik mij aanmelden? Moet ik gewoon gaan zitten? Aan wie stel ik al mijn prangende vragen? Geen van deze vragen hebben mij vantevoren bezig gehouden, want ik zou ze toch gewoon kunnen stellen aan de teamkapitein, Kenneth.

  Maarja, Kenneth, die stond in panne, nog in Mortsel! Hij zou ongeveer een halfuur te laat aankomen. Ondertussen vond ik iemand met antwoorden op mijn vragen en zo werd ik naar mijn juiste plaats begeleid. Daar vond ik mijn tegenstander, een man van respectabele leeftijd en met dezelfde tongval als mezelf.

  Ik was gespannen, maar ik begon goed. Volgens de analyse achteraf heb ik mijn tegenstander, na in de opening een pion te kunnen stelen, nooit écht terug laten komen en na iets meer dan drie uur kon ik het beslechten met een goed geplaatste vork met mijn dame, tussen koning en loper. Op het bord naast mij zag ik hoe Alejandro een dame kon stelen middels een aftrekschaak. Zijn tegenstander erkende direct de overmacht en gaf zich gewonnen. Van de wedstrijd van Enrique heb ik niet veel meegekregen, maar deze is na een uur of twee geëindigd in remise. En Kenneth? “Mijne kop stond er niet naar. Na de opening stond ik iets voor, maar ik had gene goesting ni meer”. Remise dus.

  Uitslag: 3-1 voor SKOG5!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *