De laatste ronde van de Zilveren Toren, gisteravond in de sporthal van Niel, leverde heel wat suspens op. In extremis werd SKOG 2 van de eerste plaats verdrongen door Westerlo 2, maar ook bijgehaald door Brasschaat 4. Omdat beide ploegen zowel evenveel match- als bordpunten hebben, moet er een testmatch worden gespeeld. Wie tweede eindigt, promoveert immers met Westerlo 2 naar tweede afdeling. Van spanning gesproken! Nog gisterenavond won SKOG 1 van KMSK 2, met onder meer een erg mooie mataanval van Daniel op bord 1. Opvallend: ex-ZT winnaar Borgerhout 1 en Moretus 1 degraderen. SKOG 3 eindigt voorlaatste in zijn reeks en degradeert normaliter naar vijfde afdeling. Maar aangezien het aantal ploegen in de deze competitie jaarlijks sterk wisselt, is ook dat niet helemaal zeker.

8 reactie op “ZT: SKOG 2 speelt testmatch!”
 1. Onze mannen spelen vrijdagavond 21/4 hun promotiematch in en tegen Brasschaat. We zouden een bus moeten huren van reizen Lauwers, en gaan supporteren ! Met toeters en bellen, met schalmei en koper, met linten en slogans. Met een bak Westmalle per vier supporters, uiteraard betaald door de nieuwe penningmeester die daar alle belang bij heeft omdat hij zelf in het arena viertal zit, met trommels en doedelzak en tenslotte met het levensgrote plaasteren beeld van de heilige Benedictus uit onze Mortselse hoofdkerk, misschien kan een splinter van het Heilig Kruis er ook nog bij, als het cultureel centrum niet te moeilijk doet of te veel vraagt.
  Ter meerdere eer en glorie van wat ?
  Van het rechtvaardigheidsgevoel dat zegt dat Brasschaat alle voordeel krijgt. Gelukkig zei iemand, een deskundige, dinsdag in de club dat ze toch niet zo maar eender wie op hun borden kunnen zetten, en dat de Liga dat goed in het oog zal houden.

  Toi toi mannen, go go.

  Zondagavond is er een etentje in het MLS, als het goed afloopt morgen in Brasschaat wordt dat al rap een knalfuif natuurlijk.

 2. ik denk niet dat het thuisvoordeel(omgeving) zoveel rol speelt bij het schaken. In dit geval hebben we het voordeel om op bord 1 en 3 met wit te spelen wat in geval van gelijk spel wel bepalend kan zijn.(Indien bord 1 wint natuurlijk)

 3. uitslag testwedstrijd :
  Oude god2 – Brasschaat4 : 2.5 – 1.5
  Promotie naar 2de.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *