Zwart blijft aan zet

Avatar foto

DoorHerman Callens

nov 12, 2018 214 views

Ook de 3de partij tussen Caruana en Carlsen eindigde in remise, na aantal zetten dat de fatsoensnormen niet overschreed en niemand in de onmogelijkheid stelde om nog ergens wat te eten te vinden of iets dergelijks. Weer kwam de Rossolimo Siciliaan op het bord, maar Caruana opteerde nu voor het iets minder frequente 6. 0-0, en Carlsen antwoordde met het nog minder gewone 6…Qc7. Het werd vervolgens snel anders dan in de 1ste partij.

Opnieuw, zo luidde het commentaar van een aantal kenners, was het zwart dat aan de touwtjes trok en wit dat gelijkspel moest ambiëren. Misschien is dat toch wel een tikkeltje tendentieus gesteld, want de digitale Stokvis gaf wel minnetjes, maar ook niet meer dan dat: de afwijking van 0.0 was absoluut minimaal en nergens van aard om te spreken van zelfs maar een vederlicht zus of zo voor deze of gene. Nogal gelijkerig, zou ik zeggen, en een stuk gelijkeriger dan in de twee vorige partijen. Nu ja, ik geloof niet dat het minder spannend was of wordt.  

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *