Eerst het (karige) goede nieuws: SKOG 4 won opnieuw en sluipt nu weg uit de onderste regionen in het klassement. SKOG 1 verloor tegen een duidelijk sterkere ploeg, SKOG 2 moest het opnieuw met het kleinste verschil afleggen tegen een gelijkwaardige opponent. Onze drie andere ploegen verloren, onder meer door forfaits op diverse borden. Zo is het doodjammer dat SKOG 3 in extremis met slechts 2 spelers naar Beveren moest en dus bij voorbaat al verloren was. Guy en Karel wonnen daar wel hun partij, maar forfaits wegen in de einstand zwaarder door, dus: verlies. SKOG 5 en 6 verloren eveneens en ook daar waren er forfaits.

_LEESMEER_

Forfaits kosten de club geld en zijn demotiverend voor de ploeg in kwestie. Ze zorgen ook voor stress in plaats van spelplezier. Hoewel het bestuur de voorbije week al het mogelijke heeft gedaan om spelers te vinden, is dat niet gelukt. Privéredenen en examens zijn uiteraard perfect aanvaardbare redenen om niet te kunnen spelen. We hadden ook late afmeldingen in het begin van het seizoen, toen het aantal ploegen al vast lag, waardoor we sowieso krap zitten met reserven. Maar we moesten dit weekend helaas ook vaststellen dat sommige spelers hun kalender niet raadplegen en in extremis hun kat sturen. We roepen op tot verantwoordelijkheidszin. Volgend seizoen zal er zeker minstens een ploeg minder worden ingeschreven. We zouden nu al een ploeg uit competitie kunnen terugtrekken, maar dat heeft reglementair zware gevolgen.

9 reactie op “Zwarte IC-dag met vier forfaits”
 1. Onze club lijdt nu constant gezichtverlies in de IC-competitie door onze clubpelers die als vaste spelers zijn ingeschreven in een IC-ploeg, maar handelen als reservespeler en de reservespelers ‘moeten’ handelen als bijna vaste spelers.

  Daar kan onze clubgeest ten niet doen en onze voorzitter zijn GSM-factuur en familiaal weekendbeleven zwaar belasten en dit kan niet blijven duren.

  Onze voorzitter spreekt van misschien 1 ploeg te schrappen voor het volgend sezoen, maar ik denk rationeel aan 2 ploegen. Een plaats in een IC-ploeg moet je verdienen, anders blijf je er beter van weg. Ik heb het gezegd!!!

 2. Dear Karel, aan het begin van het seizoen heb ik te kennen gegeven dat ik dit jaar slechts 7 à 8 keer wou spelen. Ik viel dan ook bijna om van verbazing toen ik de ploegopstellingen voor elke ronde zag : ik stond 10 keer geprogrammeerd. Een fout blijkbaar, geen probleem. Deze zomer tijdens de AV moesten we op een blad ergens gewoon invullen of we wel of niet IC’s gingen spelen. Beter zou volgens mij zijn om de leden een echt getal te laten invullen. Aangezien mensen misschien een beetje de neiging hebben om dingen te overschatten zou men dit opgegeven getal met 20% in mindering moeten/kunnen brengen. Ook uit onzekerheidsprincipe. Als men dan het gecumuleerde aantal spelersbeurten neemt, weet men exact hoeveel ploegen er kunnen ingeschreven. Als jullie dit onwerkbaar achten, wil ik voortaan wel reservist staan. Ca me sera saucisse met wie ik in de auto zit of in welke afdeling ik speel. Of wie aan de poten van mijn stoel zaagt 🙂 Voilà. Als je ook een oplossing wil voor de kredietcrisis, fire away !

 3. Ik hoop dat die FF op bord drie mij niet kwalijk wordt genomen, want in de laatste mail van Jan (23/11) stond ik zelfs niet opgesteld. Persoonlijk had ik ookniet gerekend op 6 wedstrijden. In ieder geval proficiat aan Guy en Karel om zo toch nog hun partij tot een goed einde te brengen.

 4. ’t Is allemaal de schuld van Sinterklaas die ik gisterenavond dan nog waggelend zag staan aan een frituur.

 5. Paul, het feit dat je de voorbije zondag stond genoteerd op de spelerslijst van SKOG3, was niet een geplande spelersafspraak maar een strategische manier om een punt binnen te pakken op bord 4. En Gert, je moet je niet aangeschoten wild voelen met mijn tekst. Dit was mijn mening over verschillende ploegen de laatste tijd. Tot voor kort had onze club amper FF af te rekenen in IC, maar de voorbije periode wordt het voor onze club een dure factuur. Er wordt, als het erger evolueerd, rekening gehouden om 1 ploeg algemeen FF

 6. Om verder te gaan… Dus een overweging misschien om 1 ploeg een algemeen FF aan te bieden om de groep reserve uit te breiden om andere ploegen aan te vullen. Een bedenking (–

 7. Een ploeg schrappen betekent ook de vaste spelers van die ploeg aan de kant zetten voor de rest van het seizoen. Dat is nu ook weer niet de bedoeling. Het is een samenloop van omstandigheden en misschien ook wel een beoordelingsfout van een te optimistische voorzitter bij de start van het seizoen. We bijten door de zure appel heen en volgende seizoen beter!

 8. Bah ja, degradatie is nog niet aan de orde, we zullen ons vel zeer duur verkopen. Guy en Paul zijn in vorm, we moeten nog tegen TSM en Excelsior en Karel is onze supersub. Geen flauw idee waarom het bij mij wat minder draait.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *