De derde ronde leverde enkele leuke verrassingen op. Opvallendst waren de remises tegen sterkere tegenstand van Hendrik en Benjamin (tegen 2121). In het master toernooi won Daniël zijn eerste partij.
_LEESMEER_
Verder: winst voor Werner (in een spectaculaire partij), Rudi, Nikolaas, Lino (tegen Gert), Kenneth en Johan, remises voor Tobias, Guy en Ghislain en verlies voor Alain, Frank, Luc, Jef, Jeroen, Patrick en Heidi. In totaal scoorde de SKOG dus 9.5/19.

7 reactie op “Brasschaat 2010”
  1. Ja, jammer dat ik verloor. Een ongewone Benkö, waar Lino toegaf van zich een beetje te hebben vergist, eindigde dan toch nog spectaculair. Middenspel was zeer lauwe kost maar Lino sloeg mijn remiseaanbod af. Loopgravengevecht met af en toe een losse flodder langs beide kanten. Wel grappig dat Fritz me vannacht vertelde dat ik op drie-vier zetten de kans had om Pxd5 te spelen. De d-pion stond nochtans gedekt door c-en e-pion. Lino noch ik merkten dat op. Jammer want het had groot voordeel voor zwart betekend. Na een grafzet van mij nam Lino het initiatief maar wilde het te haastig afmaken waarna het nog zeer heet werd. Ik kwam een stuk voor tegen twee verbonden centrumpionnen voor wit. Met stuk in het krijt dacht Lino een kwartier na en vond de enige redding (chapeau); z’n paard komt van a7 (!) net op tijd om mijn vrijpion op h5 te stoppen (door er dit paard voor te geven). Narrow escape dus. Op het einde laat ik misschien nog remise liggen ; een variant van dame tegen dame en pion was mogelijk geweest. Stand Hiel – De Block is nu 1.5 – 1.5, blitzpartijtje uit Schoten en active game in Burcht meegerekend. De blindpartij zal uitsluitsel moeten brengen 🙂

  2. Beste Gert Lino speelt die variant al heel zijn leven 🙂 Zag het hem gisteren doen en dacht o jee daar gaan we weer 🙂

  3. blindschaak? de uitdaging is aangenomen Gert. Maar wat doen we als hier geen winnaar uit de bus komt?

  4. speel vandaag eens niet 1 b4 maar b3 en kom totaal verloren te staan gelukkig had ik een vriendelijke tegenstander die remise aanvaarde 🙂

  5. kan best zijn Jan maar heb er een monsterskore mee ! vorig jaar interclub 2 op 3 gisteren heb ik een zeer positionele stelling gekozen en snapte daar duidelijk geen bal van stond zo dood als een pier zelfs toen we remise zijn overeen gekomen …..
    overzag een stukoffer van hem ! partij volgt nog …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *