De vierde ronde was een goede ronde voor de SKOG’ers in Brasschaat. In de gesloten groep speelde Daniël remise tegen de hoogste ELO en Belgisch kampioen Hovhanisian. Hij heeft nu 2.5 op 4. In het open toernooi scoorde de SKOG 12.5 op 19.
_LEESMEER_
Werner, Rudi, Frank, Tobias, Guy, Luc, Jef, Jeroen, Gert, Patrick en Hendrik wonnen. Vooral Hendrik is blijkbaar in topvorm: hij versloeg weer een, op papier tenminste, sterkere tegenstander.

Verder waren er nog remises voor Johan, Ghislain en Alain. Nikolaas, Lino, Benjamin, Kenneth en Heidi verloren allemaal tegen sterkere tegenstanders.

Een tussenstand: Rudi heeft 3.5 punten, Werner en Hendrik 3, Alain, Nikolaas, Frank en Tobias 2.5, Lino, Benjamin, Guy, Luc, Jef, Kenneth, Jeroen en Gert 2, Johan 1.5, Patrick en Ghislain 1 en Heidi 0.

12 reactie op “Brasschaat 2010”
 1. Daniël lijkt me goed voorbereid en in goede vorm. Solide partij tegen Mher, tenzij ik iets gemist heb.

 2. Jammer voor Daniel hij liet de wist liggen kon op zet 46 toenslaan met Lxf4!!!! kreeg gisterenavond nog telefoon van sterke antwerpse schaker 🙂

 3. Als dat zo is, ja jammer. Ik vermoed dat het hier niet om een caféanalyse gaat.
  Van Der Wiel dendert door het tornooi. De Belgische spelers liggen al onder in de opening. Ik kan niet anders dan dat besluiten want hoe verklaar je anders dat ze meestal al slecht staan na 15 zetten ? Bon, ik hoop dat Daniël een dam kan opwerpen tegen de GM.

 4. Het is wel zo dat Van Der Wiel nog niet tegen de sterkste tegenstanders heeft moeten spelen.

 5. Alain bezorgde ons een partij van de eerste ronde van Brasschaat om na te spelen. Een ‘specialleke’, zeg maar. Kies in het menu voor ‘Clubleven’ – ‘Partijen naspelen’.

 6. Knappe partij. Wel fout van het bestuur dat er niet ergens wordt verwittigd dat zulks absoluut NIET mag gespeeld op zondagse interclubs.

 7. Gert het is juist als de jeugd uit de boekjes is dat het heel wat minder is ! Wat niet wil zeggen dat ik het vorig seizoen in mijn vorige klub ook met zwart heb gespeeld en 3 op 3!! tegen 2050 elo
  vandaag speelde ik e4 Pf6 e5 Pg8 mag dat Gert? 🙂

 8. Alan, uw eerste zin is onduidelijk. Ik hou ook van ongewone openingen maar kijk vanavond toch maar uit met die ‘kijk-mama-zonder-handen’-aanpak.
  Als ik me goed herinner speelde Benjamin gisteren tegen mij i.p.v. tegen Guy ; lang gelijk (volgens B. stond ik wat beter in de opening) maar dan ergens een ogenschijnlijk normale zet die eigenlijk fout bleek. Wit kwam binnen en ik werd met veel stielkennis opgerold.

 9. Eindelijk winst voor Lahaye. Was tot gisteren puntenloos maar diens spel kon mij tot dusver het meest bekoren.

 10. schaken is toch veel meer dan een opening? ben je taktisch beter, strategisch sterker, heb je een fijnere eindspeltechniek, ben je stressbestendiger, handiger in tijdnood, heb je een beter tijdmanagement of ben is je middenspelinzicht een stuk beter dan je zwakkere tegenstander dan moet je mij eens uilteggen wat er zo spectaculair/fascinerend is als je hem met 1. a3/b4/Pa3/Ph3 of een andere ‘kijk eens zonder handen’ aanpak verslaat.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *