Veel SKOG’ers moesten in de zevende ronde tegen sterkere tegenstanders, dus de povere vijf op elf is niet helemaal onverwacht. Dichtst bij een stunt kwan nog Nikolaas, die na de (weer eens bijzonder niet-katholieke) opening een veel betere stelling had tegen IM Gergácz maar zijn voordeel weggaf en verloor. Ook Bart, Willem en Patrik verloren van sterkere spelers en Ghislain blunderde en verloor dus evenees.

Alleen Jan zette zijn goede lijn voort door opnieuw een 2000+ op remise te houden. Ook Hendrik geraakt niet verder dan remise terwijl Roger, Tobias, Jeroen en Rudi volgens verwachting wonnen. In het onderling duel tussen, ten slotte, won Nils van Benjamin.

_LEESMEER_

Nils blijft met 5.5 op een halfje van de leiders. Hij speelt morgen tegen GM Mainka op bord drie (live te volgen). Nikolaas, Roger, Benjamin en Jan hebben nu 4.5; Bart, Willem, Tobias en Jeroen 4; Patrik, Rudi en Hendrik 3.5 en Ghislain 2.

Er zijn morgen twee SKOG-duels: Willem tegen Tobias en Hendrik tegen Patrik.

9 reactie op “Brasschaat ronde 7”
 1. Well done, Jan, ik zei het toch: sinds het EK Voetbal … :-). Heeft iemand trouwens de partij van Dgebuadze tegen Cools nagespeeld? Niet rokeren in die variant is al heel risky, maar dan nog winnen met drie pionnen achter… Iet of wat GM zou dan moeten opgeven, maar ja…

 2. Niemand kon zijn ogen geloven aan de toog in Brasschaat, na zo’n mooie partij het op een onmogelijke manier nog verliezen, echt vreed sneu voor Gorik………

 3. Zò simpel was het ook weer niet ..
  Briljant spel van Cools tot 40 ste daarna overzicht verloren (lijkt het).

 4. Op het eerste gezicht: wits enige dreiging snel uitschakelen, maw zijn vrije c-pion ophalen. Dat kost zwart allicht een pion, maar hij behoudt alle winstkansen. Nee?
  Hoe dan ook is Dgebuadze toch al twee keer goed weggekomen in dit toernooi. De grote vorm lijkt er niet te zijn, hij lijkt vooral te scoren op ervaring en koelbloedigheid.

 5. In Brasschaat vandaag, als toeschouwer, mag ik dat alleen maar achter de hand zeggen, hier vrijuit : na de verbijsterende minprestatie van gisteren bestond bord 1 Alexander Dgebuadze het om het publiek vandaag te vermaken met een remise met kameraad Mher na 4 zetten.
  Fatsoen ? Een flink pak rammel !
  Professionals in Belgie, en daarom dit geklungel toegelaten ?

  Dit is meer dan ergerlijk. Bannen die mannen. Volgende edities kunnen ze voor mijn part in Riga Open gaan meedoen. Kunnen ze daar proberen 5 op 9 te halen, met veel chance.

  Maar Brasschaak zou er goed aan doen Dgeby en Mher te bannen voor minstens 3 jaar. Kandidaten om hen te vervangen : meer dan genoeg.

  Een kwade toeschouwer.

 6. mja
  ik zou zeggen kom maar rap naar Spanje

  hier deelt men niets, na ronde 10 negeert men weerstandspunten en mogen de mensen met evenveel punten een tie-break blitzen voor de centen.
  (wel leuk idee voor onze rapid)

  als ik zou winnen zijn we met een man of 5 voor 3 prijzen en ik kan niet blitzen 🙁

 7. Go Lino ! In blitz zullen de nerves wel beslissen en in Zwijndrecht had jij die allszins beter onder controle dan ik. Niet echt een referentie maar toch 🙂

 8. het heeft niet mogen zijn.
  10 ronde gewonnen, gedeeld 2e, op weerstand 5e en verscheurd door plaatselijke hyenapups. ben 6e geworden.

  Heidi heeft een mooie 50% maar er had meer ingezeten.

  leuk om zien hoe gm’s mekaar moesten bestrijden in die tiebreak (ideaal tegen combines)

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *