Met ChessLooks 2 kregen we voor het eerst een gemiddeld sterkere tegenstander voorgeschoteld, maar nog bleek het ELO-verschil te groot. Na Dries en tweemaal Bart was het nu wel aan Jan om een halfje toe te staan, waardoor onze ploeg voor de vierde keer met 3,5/4 punten naar huis mocht. Bart (4) was als eerste klaar. In een overwegende stelling strafte hij een verzwakking van zwarts koningstelling af met een verrassende paardzet die een kwaliteit opleverde of een matcombinatie. Zwart koos ervoor met zijn koning op de loop te gaan. Daarmee was de partij niet gedaan, maar wit had goed gezien dat de zwarte koning nergens een veilig onderkomen kon vinden. Met de dame in de koningsstelling en de zware stukken erbij maakte hij het vakkundig af. Jan (3) maakt snel gelijk in de opening, maar met een mindere loperzet gaf hij wit de kans de zwartveldige lopers te ruilen en de stelling te vervlakken. Ook de torens moesten er op de duur af. Zwart probeerde nog wat in de het eindspel (betere vs. slechtere loper), maar wit schoof de stelling dicht, waarna de remise een feit was. Dries (2) wist optimaal te profiteren van een open torenlijn en een sterke loperdiagonaal. Zwart raakte in een omknelling waaruit hij zich probeerde te bevrijden met torenmanoeuvers en een pion die van b7 naar b5 sprong, maar dat kostte hem een stuk en de partij. Daniël (1) had het meeste werk. Met compensatie voor een in de opening geofferde pion (technisch evenwel geen gambiet) probeerde hij zijn stelling zet voor zet te verbeteren, maar wit wist telkens de goede zetten te vinden en hield gelijke tred. Het kwam tot een eindspel met elk toren, ongelijke lopers en enkele pionnen. Ook dat eindspel was waarschijnlijk gelijk en de remise wenkte, maar in hevige tijdnood zette wit een toren in. Wat dan gebeurde, was toch wel bizar: zwart was zo geconcentreerd op de techniek van het eindspel dat hij dat niet meteen zag, maar ook de zet nadien liet wit de toren en prise staan. Toen zag zwart het wel en einde match. In de rangschikking heeft SKOG 1 nu stilaan een boulevard voorsprong op de rest van het veld, met SKOG 2 mooi mee bovenaan.

Een reactie op “ChessLooks 2 – SKOG 1: 0,5-3,5”
  1. Ai Ai ai dat zijn al 4 verloren halve punten voor jullie, dat zijn fouten he! 😀

    Het is echt nog bizar ‘spannend’ voor de tweede plek in die reeks. Straks eindigen we nog per ongeluk nog op de tweede plek met ons tweede team.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *