Er is geen wiskundige speld meer tussen te krijgen: Lucas is kampioen in Reeks 2! Achtervolger Patrik kan nog wel op gelijke hoogte komen, maar door zijn 0,5-1,5 score in de onderlinge partijen geraakt hij er niet meer overheen. Lucas won niet zonder enige moeite van Erik, maar moeilijk gaat ook en de punten tellen even goed mee. We zien hem dus volgend seizoen terug in eerste! Patrik moet in de laatste partijen nog blijven scoren, want voor de tweede plaats is Mart, die deze week van Paul won, nog volop in de running. Verder won Jan van Adina.

Met dit gegeven voegt Lucas zich bij de drie reeds gekende reekswinnaars Alejandro, Patrick en Philip. Enkel in Reeksen 1 en 5B is de beslissing nog niet gevallen.

In Reeks 1 stond slechts één partij op het programma. Daarin counterde Pascal, met zwart, in een tweesnijdende stelling een gewaagd pionoffer van Jan. Achteraf bleek dat wit de verkeerde pion had geofferd, maar het vergde computeranalyse om dat duidelijk te maken. Het resultaat had geen invloed op de rangschikking. Daarin blijft Daniel een half punt voor op Dries.

In Reeks 3 werd niet gespeeld, over dus naar Reeks 4. Daar toonde Mark zich de betere van Wijnand, terwijl Benny enigszins verrassend verloor van Rudi, waardoor hij zijn tweede plaats in de reeks nog kan verliezen aan Heidi of Tom.

Twee forfaits in Reeks 5A, waarover verder niets te zeggen valt, dus over naar Reeks 5B. Hier scoorde Cederic zijn eerste punt tegen Joeri. Daarmee mogen we besluiten dat elke Skogger in het clubkampioenschap minstens één keer gewonnen heeft. Volgende week staat in deze Reeks een volledige speeldag op het programma. Komt de vijfde reekswinnaar al in zicht?

9 reactie op “En toen waren ze al met vier”
 1. Proficiat Lucas. Wat een indrukwekkende campagne.
  Reeks 5B gaat met nog 3 kanshebbers wsl spannend blijven tot de laatste zet op 19 maart.

 2. Proficiat Lucas! En heren in eerste afdeling: be warned. Ik heb Lucas al mooie dingen zien doen op het bord :). Laat die extra elootjes maar komen ….

 3. Bedankt iedereen! Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik in september in de club ben gegaan, nog net op tijd voor het clubkampioenschap. Nog voor ik het echter goed doorhad, stond Patrik op 7/7 en lag de druk bij mij om te presteren. Maar als wedstrijd-judoka sinds mijn 4 ben ik altijd heel competitief dus dit maakte het net leuk voor mij, met ippon hier equivalent met schaakmat. Met enorm veel plezier speel ik hier alle dinsdagen mee en analyseer ik de verschillende partijen. De eerste reeks wordt een serieuze uitdaging, maar aan iedereen van de eerste reeks: ik zou toch oppassen!😜

 4. Let maar op in reeks 1 : als het niet met schaakmat lukt, dan maar met ippon … benieuwd naar de partij tegen Wouter !

 5. Proficiat, Lucas! Toch wel een geweldige prestatie, met nog drie ronden te gaan al zeker zijn van de titel, nadat Patrik er in de eerste helft als een schicht vandoor was gegaan, ogenschijnlijk op weg naar die zelf aangekondigde straat voorsprong. Maar zijn motor begon te sputteren en jij bleef gewoon gaan, chapeau! Ik wens je veel succes volgend jaar in reeks 1, en ik ben er zeker van dat je daar van jou zal laten spreken. (Tussen ons gezegd en gezwegen: die luitjes zijn te pakken, hoor. Het is niet omdat ik dat niet meteen heb kunnen bewijzen, dat het jou niet zou lukken.) Schaak ze!

 6. Proficiat Lucas! Knappe prestatie, reeks 1 wordt zeker en vast versterkt 🙂

 7. @ Jan Viaene, dat is een net iets andere gewichtsklasse denk ik, we zullen het maar al schakend doen.
  Dat is als ik effectief nog in de eerste reeks kan meedoen met mijn schamele 1900 he 😀 Ge weet nooit of er ineens sterker volk meedoet.

 8. Goed gedaan Lucas . Ik heb elke dinsdag jou partijen mee gevolgd en ik moet zeggen die waren de moeite ! De onderlinge partij tegen Patrik was ook een pareltje het stukoffer Pe6 had ik zelf ook niet zien aankomen ! Veel succes in reeks 1 waar het grotere werk begint ..

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *