Afgelopen vrijdagavond ging Skog 4 voor de Zilveren Toren op bezoek in Lier. We werden er ontvangen door de sympathieke ploeg Chesslooks 4. Algemeen werd beschouwd dat de Lierenaren na het ongenaakbare BS Schilde de sterkste ploeg van de reeks hebben. We waren dus gewaarschuwd… en tot op de bot gemotiveerd.
Op bord 4 maakte Alexander de Grote alvast brandhout van zijn tegenstander. Hij zat van begin af aan in een zetel en verbruikte in de hele partij slechts 10 minuten bedenktijd.
Op bord 3 kwamen twee agressieve dames vrijwel meteen midden op het bord te staan. De zwarte dame leefde uiteindelijk het langst, waardoor Freddy aan het langste eind trok. Plots stond het dus al 0-2 voor de Oude Goden.
Op bord 1 bekampte Bart voorzitter Pierre Guldentops. Ze waren beiden heel zuinig op hun stukken en het leek op remise af te stevenen. Bart deed dan ook een remisevoorstel, maar Pierre verroerde geen vin.
Op een gegeven moment werden 6 grote stukken over elkaar in dezelfde lijn geplaatst. Toen die werden afgeruild kwam het tot een doorbraak voor Bart : 0-3, en de verrassende matchzege was een feit. Achteraf bleek dat Pierre het remisevoorstel niet gehoord had…
Een volledige whitewash zat er niet in. Op bord 2 speelde Mark voor een remise tegen Erik Laporte. Remise zat er wel degelijk in, in het spel met ongelijke lopers. Door gebrek aan kennis van of ervaring met dit soort eindspelen verslechterde Mark zijn eigen stelling. Eindspelwizard Erik zag het graag gebeuren redde de eer van de thuisploeg.
Door deze overwinning durft Skog 4 zelfs te dromen van een tweede plek in de eindrangschikking.

5 reactie op “Skog 4 dendert door”
  1. Op kousenvoeten sluipen we geleidelijk naar boven in de stand. Tweede plaats zou toch wel straf zijn. Let’s go!!

  2. Proficiat aan allen , maar toch leuk dat een jeugdspeler zijn kans krijgt en neemt . Verder doen , Alexander !

  3. Het zit erin , Borgerhout moet nog naar Schilde en Lier :-)) en wij hebben nog drie speeldagen tegenover Lier nog twee

  4. Goed resultaat mannen! Zit er inderdaad wel in die top 2 als jullie deze sterke lijn doorzetten!

  5. Moet wel gezegd worden dat Alexanders tegenstander een stuk wegblunderde op zet 9. Dat helpt natuurlijk.
    Maar Alexander is niet onze enige jeugdspeler die toffe resultaten haalt. Wie ons jeugdschaak wat volgt, weet dat er nog talent aanwezig is in onze club! Of er een nieuwe Maarten bijzit, valt uiteraard nog af te wachten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *