Het was afgelopen dinsdag weer een avond vol meevallers, verassingen en teleurstellingen. In reeks 1 werden er 3 partijen gespeeld. Wout behaalde zijn eerste punt. Dat deed hij met zwart en het was niet tegen de minste ( ((mja)) ). Dries startte zijn campagne voortvarend met een zwarte zege op Pascal in een complexe partij. Ondanks een pion minder had Pascal in een toreneindspel nochtans een goede kans op remise. De tijdnood deed hem echter de das om.
Pascal en Patrik gaan nu met 1,5 punt aan de leiding in de hoofdreeks. Veel wil dat nog niet zeggen aangezien Dries, Tony en Jan nog amper of zelfs niet in actie kwamen.

In reeks 2 werden er twee remises genoteerd. Gert behoudt met 2,5 op 3 de koppositie.
In reeks 3 waren de ogen toch vooral gericht op de partij ((SPO)) – Benny. Lange tijd leek het gelijk op te gaan, totdat Sander in zet 26 een straffe tactiek vond; Benny moest gedwongen een paard opgeven om te voorkomen dat zijn dame werd ingesloten. Toen 5 zetten later de situatie nog penibeler werd gaf Benny zich gewonnen.
In deze reeks blijft Wim vooralsnog aan de leiding. Hij is nog ongeslagen (2 op 3).

Arthur is na dinsdag de enige Skogger met de volle 3 punten op zijn conto. Behoudt hij die winning mood ook volgende week tegen Ria? Dan is er ook al de rematch tussen de Ali en Frasier van 4b ( Freddy en Hugo ). Rolt er nu wel een winnaar uit deze fight?
In 4a staat youngster Mateo na een remise tegen Arno nog steeds alleen op nummer 1. Bert kruipt na een punt met zwart wel wat dichterbij. Zowel Mateo en Bert komen volgende week weer in actie.

Kortom: het is nu alweer uitkijken naar de volgende dinsdag!

2 reactie op “Clubkampioenschap week 3”
  1. In de partij Patrik Broekmans-Mart Van Amerongen gebeurde er heel wat.Patrik B. kwam met voordeel uit een Nimzo-Indische opening en voerde dan een aanlokkelijke,maar niet geheel waterdichte combinatie uit waarin de kans groot was dat zwart het niet op de juiste wijze zou afwikkelen.Wit won daarna wel de kwaliteit,maar zette daarna niet correct verder.Zwart kwam terug in de partij en kwam gewonnen te staan.Wit verdedigde zich taai en zwart kwam er niet door.Op zet 64 kon wit zelfs nog winnen,maar zag het door vermoeidheid niet meer.
    Wout M. stond met zwart iets minder na de opening maar bood goed weerstand.Wit kon de kwaliteit winnen met L x Tf8,maar dan zou zwart met PxLf8 en dan met Pe6 een blokkadestelling opzetten.Later won zwart nog omdat wit in vreselijke tijdnood kwam.
    Pascal De Kaey had remise in de hand tegen Dries Hautekiet,maar blunderde jammerlijk in tijdnood een toren weg.Wat heeft dit nog met schaken te maken ?
    Op naar de volgende partijen volgende week.

  2. “Wat heeft dit nog met schaken te maken?”
    Patrik, je bent de enige die telkens opnieuw een probleem maakt van het tempo en de tijdnood die dat soms meebrengt. Voor blunders heb je niet altijd tijdnood nodig. Ik heb al torens weten verdwijnen zonder wat voor tijdnood ook. Het idee dat onbeperkt nadenken automatisch tot de beste zetten leidt, is ook een waanidee. Te lang nadenken brengt zijn eigen blunders mee. Wat je moet doen, is je tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken, en als het niet lukt om het gewenste resultaat (winnen of overleven) binnen de reguliere tijd te bereiken dan moet je maar leren spelen in tijdnood. Je mag objectief gewonnen staan zoveel je wilt, maar dát heeft alleen maar te maken met “schaken achteraf”. En dat telt nu eenmaal niet. Het enige wat telt, is wat je in de partij zelf doet, met het tempo en het format dat daar geldt. Al de rest is in wezen bijzaak-voor-het-ego. Voor mezelf bekijk ik het liever zo: “You win some and you lose some. Live with it.”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *