Afgelopen dinsdagavond stonden de schaakklokken even stil boven het Theatercafé. Clubkameraad Jef Deschutter werd gepast herdacht met een minuut stilte.
Na het verlate startsein werd het een bloedstollende avond. In reeks 1 was er de kraker tussen ((mja)) en Pascal. Ze maakten er een lange uitputtingsslag van. Maarten ging met een sterk loperpaar vol vertrouwen (maar met weinig tijd) het eindspel in. Toen Pascal ook in tijdnood kwam blunderde hij een paard voor twee pionnen. Het leek alsof Maarten de overwinning voor het oprapen had. De 4 ver opgerukte pionnen van Pascal bleken uiteindelijk dodelijker dan de 2 lopers van Maarten. Met dit zwaarbevochten punt verstevigt Pascal zijn koppositie. Hij mag nu genieten van een weekje rust (of ladderen) om het vervolgens op Allerheiligen op te nemen tegen de runner-up van vorig jaar, Jan.
In reeks 2 stond de topper Gert-Herman gepland. Gert reageerde op de Petrov van Herman met een wel heel gewaagd gambiet. De rokeerrechten van Herman waren verdwenen, maar toch kwam diens koning op f7 nooit in de problemen. Twaalf heel lang overdachte zetten later kwam de witte koning wel onder vuur te liggen en gaf Gert zich gewonnen. Herman wint en neemt de koppositie over. Hij is momenteel de enige Skogger met een 100 procent score. Indrukwekkend.
Nog in reeks 2 won Carlo de kameradenderby van Jan. Patrick en Wijnand behaalden hun eerste overwinning. Een interessante reeks.
Van een interessante reeks gesproken… ook in reeks 3 viel er veel te beleven. Na een ijzersterke week van Benny op CK en interclub verloor hij van een genadeloze Ghislain. Ghislain klimt hierdoor naar de eerste plaats. Rudi en Bart besloten na een gesloten partij tot remise. Alweer het vierder remise voor Rudi, die er zich wel mee op een gedeelde plaats nestelt.
In reeks 4a won koploper Mateo nog maar eens; hij moest er tegen CK-debutant Maxim wel voor werken. Ook Bert won zijn partij. Het wordt steeds duidelijker dat deze reeks een tweestrijd wordt tussen Mateo en Bert. Laat nu net volgende week hun onderlinge partij gepland zijn. Een partij om naar uit te kijken.
Door van Mark te winnen solliceerde Arno naar de (hoogst haalbare?) derde plaats in deze reeks.
In reeks 4b schreef Arthur er probleemloos weer een punt bij. Hugo won van ((pro)) en klimt naar plaats 2.
Tot dinsdag! Tot SKOG-dag! 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *