Jef De Schutter overleden

Avatar foto

DoorJan T'Sas

okt 18, 2022 1045 views

We vernemen dat Jef De Schutter, trouw lid en met zijn 86 jaar de ouderdomsdeken van onze club, na een kortstondige ziekte overleden is. Al wie hem gekend heeft, zal het erover eens zijn: Jef was een intelligent en bijzonder sympathiek man met een groot hart voor onze club. Als schaker onthouden we zijn strijdlust maar ook zijn enthousiasme om van elke partij te leren. We weten nog niet waar/wanneer er een afscheidsviering zal plaatsvinden, die informatie volgt nog, maar we wensen de familie van Jef alvast veel sterkte toe.

6 reactie op “Jef De Schutter overleden”
  1. Jef was een bijzonder lieve man, ook altijd oprecht geïnteresseerd in zijn medemens.

  2. Ik heb niet zo vaak met Jef gespeeld, maar hij was jarenlang een vaste waarde op de clubavond. Altijd de vriendelijkheid zelve, gul, gemakkelijk in de omgang en één van de meest sportieve verliezers die ik ooit gekend heb – we gaan Jef missen.

  3. Pascal , kunnen we de start van de 4TT niet aanpassen, want van 19 tot 21 is het afscheidsmoment van Jef in Hove?

  4. Jef was inderdaad een icoon van skog. Misschien – waarschijnlijk meer – dan hijzelf besefte. Ik bekijk hem met een bril waardoor hij als zeer bescheiden binnentreedt in mijn herinnering. Ik herinner me hem bijvoorbeeld als iemand die voor zich steevast elke dinsdagavond hetzelfde plaatsje opzocht in de clubkampioenschappen, helemaal achteraan, rechts, in de hoek, net zo ver als mogelijk was van iedere andere schaker en van de inkomhall. En het leek wel of de andere schakers, zijn plaatsje beschermden. Omdat Jef op zijn leeftijd (daar weet ik ondertussen ook al het een en ander van, sinds deze week ben ik het oudste lid van de oude god) in het MLS nogal regelmatig kortstondig een verdieping later wilde verblijven, beende hij zich vanuit zijn verre hoek daarginder een opzij opzij opzij liedje indachtig naar de uitgang, hopeloos met zware bottinen soms daardoor nogal wat lawaai makende in volle zaal, tot enige ergernis van zulke onverlaten die meenden skog daarvoor wat reprimandes te moeten doen toekomen. Over zijn jubileumfeest op zijn 80e verjaardag, het onvolprezen schitterende feest dat toen plaatsvond vertel ik misschien later nog wel iets meer. Hier of aan de toog. Grote mijnheer, Jef.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *