De twee kandidaat-clubkampioenen van dit jaar traden gisterenavond op voor hun voorlaatste partij. Voor Dries was de opdracht om minstens even goed te doen als Daniel. Daniël kreeg de op papier eenvoudigste opdracht tegen Herman, een Elo-verschil van 600 punten! En toch, en toch, op het bord was daar nul komma nul van te merken. Herman gaf geen krimp en de partij kabbelde naar een gelijk toreneindspel. Het moet al voorbij middernacht zijn geweest toen het alsnog ergens misliep en een geduldige maar efficiënte Daniël zijn stukken naar de winst leidde.

Ondertussen waren Dries en Pascal ook nog aan hun partij bezig, en zaten ze ook in een toreneindspel. De weg er naar toe was hobbelig geweest. Pascal overrompelde Dries in de opening maar Dries hield stand en counterde sterk. Dries’ stukken kwamen er tot beider verrassing heel actief uit en maakten het mooie weer in Pascals stelling. Pascal vond echter ook een goede manier van verdedigen en counterde op zijn beurt. Er ging een hoop materiaal van het bord en zo ontstond het toreneindspel met 2 pluspionnen voor Pascal. Dries’ kennis over dit type eindspel bleek beter dan dat van Pascal waardoor Pascal na bijna 5 uur en 86 zetten moest berusten in remise.

Daarmee komt Daniël op 10,5/13, terwijl Dries met 9,5/13 achterblijft. Met nog 1 partij te spelen en een onderlinge 1,5-0,5 score in het voordeel van Danïel, is hij mathematisch zeker van de titel ‘Clubkampioen 2023-2024’. Proficiat, Daniël!

Uw verslaggever heeft niet veel van de overige partijen kunnen waarnemen, maar het uitslagenblad vermeldde toch enkele verrassende resultaten. De beslissing in reeks 2 was al enkele weken geleden gevallen, en die decompressie zorgde er blijkbaar voor dat de nummers 1 en 2 in de stand verrassend genoeg allebei verloren. Patrik moest de duimen leggen tegen Ronny en Lucas moest zijn meerdere erkennen in Mart. Die laatste is aan sterke eindspurt bezig, en wipt nu in de stand zelfs over Patrik.

In reeks 3, 4 en 5A gebeurden er geen wereldschokkende zaken, maar het was wel uitkijken naar reeks 5B waar een trio schouder aan schouder naar de finishlijn dendert. Maxim deed de beste zaak door te winnen van Jelle, terwijl Bert genoegen moest nemen met remise tegen Frank. Beiden kunnen hun laatste partij aanvangen met 9/12. En Robin hijgt in hun nek met 8,5/11. Hier zouden de onderlinge resultaten wel eens de scherprechter kunnen worden.

5 reactie op “Daniël kampioen ’23-’24!”
  1. Proficiat, Daniel, alweer clubkampioen!
    Voor mij wel leuk dat ik nog geruime tijd zowat de schijn heb kunnen ophouden dat ik enige impact zou kunnen hebben op de titelstrijd, ook al was het uiteindelijk (en heel logisch gezien) niet meer dan schijn.

  2. Proficiat Daniel. Niet evident om telkens opnieuw vanuit de favorietenrol te bevestigen tegen tegenstanders, die een pak kunnen schaken en die erop gebrand zijn om jou te verslaan.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *