Spectakel op bord 1, want daar verloor leider Dardha van elofavoriet Dutreeuw. Een prima zaak voor Daniël want die komt nu naast Dutreeuw terug aan de leiding. Ook knap waren de overwinningen van de broertjes Decrop. De andere dagwinnaars waren Lino, Carlo, en Gert.
Ronde 8: 9,5/19=50%_LEESMEER_

7,0:
Daniël
5,0: Jan, Pascal
4,5: Lino, Nikolaas, Patrik B, Carlo, Frank
4,0: Tobias, Gert
3,5: Patrick VH, Jan V, Jeroen, Benjamin
3,0: Luc, Ghislain, Kenneth, Jef

2,0: Hendrik

24 reactie op “Daniël terug aan de leiding”
 1. Gisteren aan een andere fietser de weg naar de Vosstraat gevraagd. Bleek een 86-jarige te zijn die 120 km had afgelegd. Voorwaar een sterkere prestatie dan de Vinokourovs in de Tour.

 2. De SKOG wint in totaal 26 ELO-punten. Per speler:

  Benjamin: +93
  Nikolaas: +52
  Patrick: +16
  Carlo: +9
  Pascal: +8
  Daniel: +7
  Jeroen: +6
  Hendrik: +5
  Lino: +4
  Kanneth: -5
  Luc: -5
  Gert: -9
  Jan T: -10
  Jan V: -16
  Tobias: -21
  Patrik: -24
  Ghislain: -32
  Jef: -52

 3. Dit klopt wel niet.
  Ik win er 104 en Hendrik 23.
  Wij hadden eerst voorlopige elo.
  Dat moet je anders uitrekenen
  SKOG wint dus in het totaal 55 elopunten

 4. Ja, dat van die voorlopige rating was ik vergeten. De top drie wordt dus:
  Benjamin: +104
  Nikolaas: +52
  Hendrik: +23

 5. Ondertussen is het al halftwee en nog steeds geen volledige uitslag op de site van Brasschaat.

 6. Misschien kunnen alle skoggers die deelnamen al even laten weten of ze tevreden zijn over hun prestatie?

 7. Nee, dat ben ik zeker niet.Ik heb 4.5 , da’s niet goed, niet echt slecht. Maar ik heb 1 ellendige partij gespeeld die het tornooi verbrod heeft.Allez, wat het schaken betreft. Want de sfeer is toch uniek.Ik heb er nog nooit goed gespeeld, maar ik ga zeker terug.En de jeugdspelers hebben het voor mij goedgemaakt.Benjamin : ook 4.5!!! Gelukkig is het Stijn die aan hem lesgeeft..En ook Hendrik was goed. En mijn vriendje Carlo ook…ah, het was dus toch een goed tornooi!!

 8. Ik was tevreden tot de voorlaatste ronde. In de laatste ronde, in een waarschijnlijk gewonnen eindspel, een loper weggeblunderd. Resultaat: 4/9 en 21 ELO’s verloren i.p.v. 5/9 en punten gewonnen. (En mijn tegenstander heeft een rating prijs, met winst in de laatste ronde had ik er nog kans op…)

 9. Mijn score (5/9) oogt goed maar de tegenstand was toch wel een stuk minder dan bv. die van Carlo. R1 tegen Nieto was geklungel in de opening (mijn Alapin moet ik dringend herhalen), in R2 schiet ik een bok in de opening. Daarna max. 1570 tegen gehad en dan nog vaak tegen spelers die uit vorm waren. Mijn laatste partij was misschien wel de beste ; daar kan ik echt tevreden over zijn. Technisch goed gespeeld en met veel vertrouwen. De eerste ronden met beetje schrik en overgeconcentreerd gespeeld. Tegen Gimber had ik dan weer te veel vertrouwen. In de klok 🙂
  Het was mijn eerste deelname aan het Brasschaat Open en ik vond het een meevaller over de hele lijn. Voor mezelf enkel spijtig dat, in tegenstelling tot de meeste andere tornooien (buiten Antwerpen ??), Bucholtz telt voor de ratingprijzen terwijl men zoiets zelf niet in de hand heeft. Maar algemene proficiat aan de organisatie : discipline in de zaal, vlotte drankbediening, up-to-date internetsite en … de kip en patatjes smaakten geweldig.

 10. Gisteren werden de paringen niet op de gebruikelijke manier op de website geplaatst maar als een Word document (Een Word document?? Wie doet er nu zo iets??). Hebben ze misschien computer problemen. (Aangezien ze Word documenten maken zou dat natuurlijk goed kunnen :-)).

 11. Gert,
  De scheidingspunten zijn er juist om de spelers te belonen die dezelfde score halen tegen een sterkere tegenstand.

 12. Negen ronden vind ik dan een te dunne steekproef hoor. Waarom redeneren de meeste andere organisaties dan anders ? Mijn verbazing was dan ook groot dat scheidsrechter Bart VT beweerde dat er steeds/meestal wordt gekeken naar Bucholz. Terwijl mijn ervaring net het omgekeerde leert. Ik geloof BVT maar er is dan toch wel een groot regionaal verschil. En als ik het goed heb, geldt de Bucholz-regel niet voor de top van het klassement. Comprenne qui peut.

 13. Ik verbeterde naarmate het tornooi vorderde.
  eerst 3 rondes 0%
  volgende 3 rondes 50%
  laatste 3 rondes 100%
  maakt een totaal van 50%

 14. Ja Tobias, er was een en ander misgelopen, en de noodoplossing was dat Word document. Er werd mij beloofd dat de normale rapportering
  over de negen rondes, dus inclusief de achtste en negende ronde en het eindklassement, terug op de site zou verschijnen, maar dat is nog steeds niet het geval.

  Er is wel een aanpassing gebeurd waardoor de oude info weg is,
  maar de nieuwe is spoorloos, ik heb diverse “?pagina=…” geprobeerd
  en de voorzitter gemaild. Maar ja, de organizatoren zijn waarschijnlijk hun roes aan het uitslapen (of nog verder aan het
  uitdiepen?).

  Nu SKOGgers moeten niet te veel zeggen, op onze site is er ook
  nog niet veel te zien over de einduitslag, de prestaties, de
  prijzen, de algehele voldoening, enz. Iedereen even murw zullen we maar denken.

 15. Dankzij mijn laatste 3 rondes win ik dit toernooi 104 elo-punten.
  Had het voordien wel verwacht dat ik ging stijgen met m’n elo maar geen 104 elo-punten maar een 30-tal

 16. Benjamin, dat is dus fantastish goed gespeeld he.
  Ik hoop dat ge volgend jaar weer mee doet, dan kunt ge
  ons gemiddelde misschien nog omhoog trekken!

 17. Toch even iets rechtzetten, Luc: we hebben nooit de ambitie gehad van onze website een nieuwssite te maken. Als je dat wil zijn, moet je daar de mensen, de middelen en de structuur voor hebben en dus afstappen van het vrijwilligerswerk. In die zin vind ik wat hier al aan berichtgeving gebeurt snel en goed. Onze site wordt overigens ruim geprezen en ook door heel wat niet-leden onder schakers bezocht en gevolgd. En Brasschaat, tja, ik zou niet te hard oordelen over het feit dat die uitslag wat op zich liet wachten. Die mensen hebben negen dagen lang hard gezwoegd, gisterenavond ongetwijfeld nog een grote opruim en opkuis gehad en de meesten moesten vandaag allicht allemaal naar hun werk. Voor mij is dit allemaal prima.

 18. Dag Jan T, het is geenszins mijn bedoeling kritiek te spuien
  op de schaakclubs en de vrijwillige medewerkers, integendeel
  ze leveren allemaal prima werk. Wel vond ik het enigszins
  onverwacht dat er bij elke ronde vlot gerapporteerd werd
  behalve bij de eindronde. Daar was en SKOG en Brasschaat
  muisstil, zoals ik een uurtje geleden meldde (als reactie op
  een berichtje van Tobias), en merkwaardigerwijs een kwartier
  later waren beide present, vandaar mijn “weer wakker/nuchter”.

  Ik was zelf met enig vrijzilligerswerk bezig (later, veel later
  hierover meer) en de totale afwezigheid van paringen/tussenresultaten
  bemoeilijkte dit danig.

  En om met nog een positieve noot te eindigen, ik apprecieer de
  extra T in uw vorig bericht.

 19. Donnerwetter ik mis toch een preview danwel een corrigeermogelijkheid
  om kleine typo’s recht te zetten…

 20. Ja, dat de einduitslag uitbleef, was wel merkwaardig, maar ik meen me ter herinneren dat het vorig jaar ook even duurde. Misschien de emoties van het afscheid…? 🙂

 21. Tevreden? Zeker en vast. Ten eerste vanwege de fantastische atmosfeer onder de Skoggers vanaf dag 1 t.e.m. aan de eettafel gisteravond. Als club kunnen we alleen maar fier zijn.
  Ook persoonlijk ben ik zeer tevreden. Ik heb het altijd moeilijk de eerste ronden te móeten winnen. Dat lukte nu wél al had het toernooi gans anders kunnen verlopen als mijn tegenstander van ronde 1 de zaak met 2 pionnen meer gewoon had afgemaakt. 3 uit 3 dus en dan een spannende partij tegen Schuermans die onverhoopt een half punt opleverde. Zelfs van de volgende partij, tegen Bolzoni, was ik heel tevreden. Al is het misschien niet zo gezond dat je geniet van de schoonheid van de zetten van je tegenstander…
  Na de opening in ronde 6 was de stelling gelijk, en stelde ik vroeg remise voor om zo een rustdag in te lassen. De twee volgende rondes kwamen twee jeugdtalenten aandraven, wat telkens 2 leuke partijen opleverde. De ene won ik (in eindspel met pion meer maar ongelijke lopers), de andere verloor ik.
  Ook de laatste partij was besluit geen uitboller. Na slecht uit de opening te komen, win ik in het middenspel de kwaliteit, maar dan begon het echte werk pas. Pas rond kwart voor 7 kon ik het punt definitief binnenrijven.
  8 boeiende partijen, het gebeurt me niet vaak. Zeer tevreden dus (in ieder geval beter dan het ramptoernooi van vorig jaar) en het tiental extra elopuntjes is mooi meegenomen.

 22. Dat de einduitslag uitbleef is enkel en alleen te wijten aan het feit dat ik vlak voor het uitdelen van de ratingprijzen een uitslag heb moeten corrigeren die foutief was doorgegeven.
  Blijkbaar ben ik toen vergeten de nieuwe file op de memorystick te zetten van Brasschaat, waardoor de juiste uitslag niet dezelfde nacht kon gepost worden.
  Nog iets heren ??

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *