De voorbij week speelde ‘onze’ Daniel Dardha mee in het Open toernooi van Menorca. Hij speelde het hele toernooi mee bovenaan, maar verloor de laatste ronde. Daarmee eindigde hij achtste in dit zeer sterk bezette toernooi.

Maar de internationale aandacht ging naar zijn partij in ronde 8. Daarin had hij wit tegen de Oostenrijkse GM Kirill Alekseenko (2655). Tot ieders verbazing nam Daniel een stukruil op zet 13 niet terug waarna een scherpe en winnende aanval volgde. Commentator en GM Robert Hess schreef op Twitter/X: “Novelty of the year candidate from GM Daniel Dardha. Sacrifices a piece in the opening like it’s nothing, unleashing a devastating attack.

Blijkbaar was de stelling wel al gekend door Daniël, want hij maakte met zwart ooit dezelfde fout tegen Jasper Beukema (partij) in het BK 2022. Jasper nam echter wel gewoon het stuk terug en de partij eindigde toen in remise.

An alsof dat nog niet genoeg was, volgde er een prachtige eindzet in onderstaande stelling waarna onmiddellijk de opgave volgde. Vind jij de zet?

7 reactie op “Dardha speelt zich in de kijker in Menorca”
  1. Gokje: 27. Ta7. Nu hangt de loper, en als die zich in veiligheid brengt, volgt 28. Ta8 en gaan de torens eraf en promoveert de f-pion.

  2. @herman: Na 27. Ta7 volgt er … Lf6 28. Ta8 TxT 29. LxT Le7 en remise

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *