In het clubkampioenschap wordt stilaan wat duidelijker waar we de favorieten voor de eindzege moeten zoeken, al blijft het in sommige reeksen koffiedik kijken, omdat er nog veel inhaalpartijen moeten worden gespeeld. Een overzicht:

In reeks 1 zorgde Jan voor een verrassing door met zwart van Daniel te winnen. In die partij koos wit waarschijnlijk een verkeerd plan door het centrum aan te vallen. Na een korte afwikkeling, waarbij enkele lijnen en diagonalen opengingen, bleken de zwarte stukken echter veel beter samen te werken en zwarts loper was ook sterker dan de witte. Wit hoopte met een pionoffer het tij te keren, maar zwart stond te goed om de zege nog af te geven. Nog in deze reeks had Dries zijn handen vol met Herman. Hij won uiteindelijk een pion (en later nog een), wat in een eindspel met de lichte stukken volstond voor de overwinning. Zowel Dries als Jan blijven samen aan de leiding, maar ondanks zijn nederlaag heeft Daniel qua verliespunten nog altijd de beste papieren. Er werden geen andere partijen gespeeld.

In reeks 2 is Paul erin geslaagd de nul weg te werken door Ronny op remise te houden. Leider Patrik speelde niet en ziet Lucas een punt dichterbij komen in de stand. Lucas versloeg Sebastiaan en heeft nog altijd maar evenveel verliespunten als de leider. Beiden speelden enkele weken geleden remise, zodat we hier binnenkort misschien van een nek-aan-nekrace mogen spreken. Benieuwd hoe die gaat aflopen!

Weinig nieuws uit reeks 3 waar Kenneth en Enrique de punten delen. Patrick blijft comfortabel aan de leiding van het klassement.

Alejandro verloor in zijn reeks enigszins verrassend van Tom. Hij blijft wel riant aan de leiding. Mathematisch zouden Ghislain en Heidi hem nog kunnen inhalen, maar zij moeten nog heel wat partijen winnen voor ze langszij kunnen komen. De kans is dan ook niet denkbeeldig dat Alejandro de eerste reekswinnaar wordt in deze competitie. Door te winnen van Mark is Benny intussen opgerukt naar de derde plaats.

Ook in reeks 5A weinig beweging deze week. De top van het klassement speelde niet (of deed mee aan het Laddertoernooi). Robbe won de enige partij van de avond van Sebastien, waardoor hij met 4/5 opschuift in de rangschikking. Hij is een van de spelers in deze reeks met amper verliespunten, wat het momenteel erg onduidelijk maakt wie hier uiteindelijk op het podium zal eindigen.

Als er één reeks is die volop aan bak was deze week, dan was het wel reeks 5B. Daar gebeurde heel wat interessants als we naar de rangschikking kijken. Co-leider Ivo leed zijn tweede nederlaag en voelt nu de hete adem van zijn tegenstander, Maxim in zijn nek. Met 5/6, en dus amper één verliespunt, wordt Maxim mogelijk de te kloppen tegenstander voor leider Robin die in een wilde partij met (al of niet bedoelde) offers en tegenoffers Frank versloeg. Robin staat nu aan de leiding met 6/8. Voor wie graag vooruitkijkt: Robin en Maxim spelen pas in februari tegen elkaar. Tot het zover is, kan er dus nog heel wat gebeuren… In de andere partijen won telkens de beter gerangschikte spelers: Jimlee moest de duimen leggen tegen Bert, Valentyn versloeg Eva en Ruben won van Sven, na stukwinst in het middenspel.

In een volgend bericht (als ik wat meer tijd heb:-)) tonen we enkele binnengekomen stellingen (waarvoor dank)!

2 reactie op “De eerste tekenen…”
  1. ik ben niet goed in rekenen, maar kan er mathematisch niet nog iemand anders Alejandro inhalen … ?

  2. @Heidi: blijkbaar verloor Alejandro van Tom, dat is intussen aangepast. Ook in het verslag. Jij hebt dus ook nog titelkansen 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *