Na de partijen van deze week is Lars nog de enige speler met het maximum der punten, al speelde hij niet. Zijn enige concurrent, Philip, remiseerde tegen Max en is zijn maximum kwijt. Daarmee mag deze – op zich eigenlijk volstrekt nutteloze – rubriek de prullenmand in om plaats te maken voor meer ernstige verslaggeving, met name over het clubkampioenschap zelf.

In reeks 1 delen Dries en Jan voorlopig de leiding, al heeft Jan wel een partij meer gespeeld. Dries raakte niet voorbij Wouter, terwijl Jan Michel versloeg. Achter dit duo vinden we echter nog enkele spelers met evenveel of minder verliespunten, de stand geeft dus niet helemaal de krachtsverhoudingen weer. Daniel gaf nog maar twee halfjes prijs en weet wat hem te doen staat.

In reeks 2 komt Mart, die vorig jaar een uitstekend resultaat bij elkaar speelde in eerste reeks, langzaam weg van de middenmoot na een zege tegen hekkensluiter Paul. Datzelfde geldt voor Erik, die jarenlang het schaken inruilde voor bridge en daardoor ongetwijfeld competitieritme mist. Het hield hem ditmaal niet tegen om Sebastiaan te verslaan.

Over naar reeks 3 dan, waar Patrick Guy klopte in een partij waarvan achteraf werd gezegd dat er een hippopotamus met wit op het bord was gekomen. Neem dat figuurlijk, het is een opening met dubbelfianchetto en paarden op d2 en e2. Dit beestje wordt uiterst zelden op hoog niveau gespeeld, maar wie maalt daarom… Patrick staat nu ruim aan de leiding maar er zijn nog kapers op de kust, zoals Enrique. Nog in die reeks deelden Carlo, Gert, Bart en Jozef de punten.

In reeks 4 wordt stilaan duidelijk dat men uit goeden huize zal moeten komen om Alejandro van de titel te houden. Ditmaal was Ghislain het slachtoffer, terwijl runner-up Heidi en Wijnand remise speelden. Nog in deze reeks won Benny van Tom.

Veel partijen in reeks 5A deze week. Leider Philip gaf zijn eerste halfje af tegen Max, terwijl Nick wat dichterbij schuift in de kop van de rangschikking na een zege tegen Sebastien. Jan versloeg Hugo en de partij Patrick-Yannick werd remise. Terwijl een drietal zich afzondert aan de top van het klassement, is het uitkijken naar wat spelers in de middenmoot met weinig verliespunten maar ook weinig gespeelde partijen de volgende weken gaan doen. Dat gaat dan over Lars, Max en Robbe. Spelen mannen, de spanning wordt ondraaglijk!

In reeks 5B herstelde Robin zich van zijn nederlaag van vorige week tegen leider Ivo door overtuigend van Ruben te winnen, een partij die volledig draaide rond een onaantastbare zwarte vrijpion op a3. Robin staat nu tweede, maar Frank kan daar, wegens evenveel verliespunten, nog bijkomen; hij won van Jelle. Ook Maxim, nu 4/5, kan nog een fikse sprong maken als hij zijn volgende partijen wint. Ten slotte verloor Cederic van Freddy.

Ten slotte nog een oproep: heb je een leuke partij gespeeld of kwam er een interessante stelling op het bord? Laat het ons weten, altijd goed voor het wekelijks verslag.

2 reactie op “De maximummer: ’t is gebeurd”
  1. Als je niet wil verliezen, de oudste truc uit het boek: niet spelen. 😉
    Al doe ik dat niet uit eigen keuze. Van de 7 partijen die ik nu gespeeld zou moeten hebben, zijn er 3 verzet, allen door mijn tegenspelers. Die komen later nog wel. Benieuwd wat de toekomst brengt, het is een enorm spannende reeks!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *