De nieuwe Elo

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

jul 2, 2008 269 views

De KBSB-site heeft even plat gelegen, maar nu staan de nieuwe Elo-punten wel degelijk online. In onze club maakt Nils (+76) de sprong over de 2200 punten, maar de grootste stijger is Ricky, die zich met niet minder dan 100 punten dicht naar de 2000 punten hijst. Ook Tobias (+86), Karel (+74), Herman (+73) en Andrej (+68) verbeteren zich aanzienlijk. Stijn bekroont een knap seizoen met 2078 Elo. _LEESMEER_ Heel wat leden gingen er overigens tientallen punten op vooruit. Goed voor een collectief proficiat. Maar helaas zijn er ook dalers en dat moesten vooral Ghislain, Peter en Carlo ondervinden. En wat wordt het tijdens de zomertoernooien: kassa of incasseren?

27 reactie op “De nieuwe Elo”
 1. Benieuwd wat dit gaat geven voor de opstelling van de IC-ploegen … 🙂

 2. Tja, Bart , maar aangezien ge nog steeds 2000+ hebt, komt ge dus toch in aanmerking als leraar voor stappen 4 en 5. Ge wordt dus iedere zondagmorgen verwacht : fris geschoren , vers hempje en haartjes netjes gewassen. Proficiat !

 3. Wow, ik veronderstel dat ge reeds voldoende medewerkers voor het jeugdtornooi hebt, Jan ? 🙂

 4. De ploegen zullen inderdaad wat door elkaar worden geschud, Bart. Eind juli moet de kbsb het aantal ploegen weten (allicht zes ipv zeven), een maand later de ploegopstellingen.

 5. Mocht het de IC-verantwoordelijke kunnen helpen : Jef, Patrick en ik hebben aan elkaar al laten weten dat we het zien zitten om terug samen een ploeg in 5de te vormen. Onze tegenstanders zijn in feite dus nu al gewaarschuwd.

 6. Elk jaar is het een uitdaging om die ploegen ineen te schuiven (heb dat jaren voor merksem gedaan toen we nog met meerdere ploegen zt en ic speelden). Al een chance dat de skoggers zo’n brave mensen zijn die rap content zijn (als ze maar een bord en stukken hebben …).
  Feit is dat de “top” bovenaan (met uitzondering van Daniel en Nils) mekaar goed waard zijn, maar verschillende speelstijlen hebben. Zelfde voor het peleton dat daar net onder zit.
  Kben al blij dat ik de ploegopstelling niet moet doen…

 7. ik had wel verwacht dat ik zou dalen, maar niet zoveel. Tslaagt wel wat tegen. Zouden wel eens onverwachte reeksen kunnen worden in het clubkampioenschap.

 8. Ja, dat klopt wat Paul zegt. Ik speelde 50% in 2e afd., haalde 7,5 op 10 in de IC, en een ratingprijs in het Ligak., maar ik zal waarschijnlijk zakken naar 3e afdeling in het clubkampioenschap, of misschien net niet. Boosdoeners van dienst waren het bloedhete Maastricht, en die ene onvergetelijke tijdnoodblunder in datzelfde LK tegen ons aller Patrick vH (- 300 elopunten). Maar ook mijn gedwongen te hoge opstelling (bij gebrek aan deelnemende topspelers) in de eerste helft van de ZT heeft mij parten gespeeld. Ik garandeer nu al iedereen wat dat laatste betreft dat dit mij geen tweede keer overkomt. Voor de rest heeft het natuurlijk ook te maken met de omringende spelers die het wel prima gedaan hebben, en elo’s hebben bijverdiend. Gelukkig maar, het zij zo, en het zij iedereen gegund, it’s all in the game. Het nieuwe CK samenstellen is niet moeilijk. De nieuwe IC voorbereiden tot ieders tevredenheid wordt, Bart, inderdaad een krachttoer, zoals meestal. Maar dat is toch een luxeprobleem, niet ?

 9. ik had wel gedacht dat ik deze keer niet zoveel ging stijgen als vorige, maar al bij al is 56p. stijge niet slecht.
  ik denk dat ik bij de volgende elo-punten weer wat meer zal stijgen omdat ik dan meerdere matchen zal gespeelt hebben en niet allemaal tegen jeugdspelers (zoals nu het geval).

 10. ik zak drie punten door 2 “gedwongen” verliesmatchen met de gemeenschappelijke rondes ZT, maar ben al bij al blij dat ik toch nog een eind boven de 2000 zit & zelfs bord 3 van SKOG ben als je de fide-elopunten bekijkt.

 11. Yey: 7 punten gestegen, het belgisch kampioenschap is nog niet meegerekend. Maar dat zal ook niet zo veel opleveren. ach ja, volgend jaar beter.

  @benjamin
  Tegen jeugdspelers spelen, is inderdaad niet makkelijk.
  Ze hebben vak nog te weinig punten voor hun spel. Toch knap dat je zoveel matchen wint en punten stijgt. 56 punten is zeker niet slecht.

 12. Voor de Zilveren Toren moeten we realistisch zijn: vorig jaar was het krasselen en nog eens krasselen om telkens tien spelers te vinden voor de uitwedstrijden. Heel frustrerend, ook voor de spelers. Daarom: als er geen vaste ploeg van zes (sterke) spelers beschikbaar is voor de uitwedstrijden (thuis vinden we allicht nog wel een goed zestal), schrijven we voor de eerste afdeling dit seizoen niet in en houden we het bij de ploeg in tweede en eventueel nog een in derde. Het heeft geen enkele zin spelers op te stellen die per bord minstens 300 Elo minder hebben dan hun tegenstander. Of vergis ik mij?

 13. Ik heb net voor mezelf beslist om in het aankomende seizoen geen Zilv.T. meer mee te spelen.

 14. BVT heeft gelijk, als SKOG zich inschrijft zal de 1e ploeg sowieso in afdeling 1 dienen op te treden. Dat is een kwestie van fair-play.

  Tussen haakjes, op mij kan men sowieso rekenen…

  Maar om eerlijk te zijn, als SKOG problemen heeft om een ploeg samen te stellen in een tornooi, dan zou ik toch van mijn stoel vallen mochten er tussen al die skoggers niemand bereidwillig gevonden worden, immers als ik kijk naar het aantal tornooien waar toch een vrij grote groep regelmatig aan deelneemt…

  Dus het zal voor dit seizoen toch wel moeten lukken, een beetje clubgeest moet er toch zijn.

 15. Als tien spelers zich opgeven om gewoon alle uitwedstrijden te spelen, is er geen enkel probleem. Helaas komen we nauwelijks aan de helft, en dan heb ik het nog niet over Elo’s (reden waarom skog 1 een probleem is). Ik denk niet dat het een kwestie van gebrek aan clubgeest is, die is er echt wel, maar de wisselende speelavonden en vooral de vrijdagavonden hebben het toernooi nooit populair gemaakt in onze club. Maar er wordt aan gewerkt …

 16. “Of vergis ik mij?” Ik denk het wel, ja. Ik speel eigenlijk liever tegen iemand met 300 punten meer dan tegen iemand met 300 minder.

 17. Ik speel ook liever tegen hogere elo’s hoor. Dit om 2 redenen:
  1. leer je meer uit.
  2. als je wint of je speelt remise, win je meer punten dan als je wint/remise speelt tegen iemand met lagere elo’s.

  Ik ben trouwens ook een vaste speler

 18. We spelen met 6 tot 7 ploegen IC.Aan klubgeest zal het dus niet liggen.Maar zeer velen (zoals ik) spelen niet graag op vrijdagavond. Da’s een kwestie van gewoonte.En om dat te veranderen zal er met vele SKOG-vriendinnen of -vrienden gepraat moeten worden ….

 19. begrijp ik uiteraard al zou die van mij toch niet moeten proberen te zagen daarover 😀

  ps ze leren schaken, dan is het probleem meteen opgelost 😉

 20. Hm, kijk eens aan, mogen we je op je woord nemen, Quinten? 🙂 Met partners werkt dat leren schaken volgens mij toch niet, hoor. Wel voor wie kinderen heeft: leer hen schaken en zeg thuis dat de ZT goed voor hun niveau is. Dan moet je natuurlijk zelf mee…

 21. En zo komen we weeral voor de verplaatsingen op vrijdag… Die kunnen door de jeugd… En op dinsdagen kunnen de volwassenen die aanwezig zijn inspringen…
  Voor de verplaatsing op andere dagen zou iedereen toch wel eens iets mogen opofferen vind ik…

 22. Jan, ik pas gewoon volgend syllogisme toe :

  1) neem een partner die een algemene interesse heeft
  2) voor iemand met een algemene interesse is schaken gauw geleerd
  3) een partner die schaakt zal zeker niet reclameren dat je wil deelnemen aan de ZT

  dus is het enige wat ik nu nog moet doen zo’n partner vinden 😀

  (het leven is toch simpel kuch)

 23. Nils blijft een echte Skogger en wil voor de ZT uiteraard wel mee doen weliswaar enkel op vrijdagavonden: hij zal dan net 15 zijn en nog steeds wat te jong voor de dinsdagavonden.

 24. We geraken er stilaan uit…
  Als het maximum 5 vrijdagen zijn, kan het toch niet zo’n groot probleem zijn om een paar schakertjes te vinden *kijkt naar de jeugd*

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *